RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her slutter alle spor

Sist oppdatert:
Mindre enn hundre meter unna hjemmet i Bungalowveien er siste sikre observasjon av Charlotte (17).

Mandag morgen klokken 10.15 er siste gang noen med sikkerhet har sett den savnede Charlotte Moene (17). Charlotte hadde da forlatt sitt hjem i Bungalowveien i Øvre Årdal og befant seg noen meter lenger ned i gata.

- En kvinne møtte Charlotte. De stoppet, hadde en kort prat og gikk videre. Dette er den siste sikre observasjonen vi har av Charlotte, sier konstituert lensmann Helge Øvstetun ved Årdal lensmannskontor til Nettavisen.

Forsvant i retning elva
Kvinnen, som er noen år eldre og fra bygda, kjenner Charlotte. Hun er derfor helt sikker på at det er den savnede 17-åringen hun pratet i Bungalowveien mandag formiddag.

- De sa "god dag" eller noe i den retning. Det var en veldig kort samtale, sier Øvstetun.

De to møttes mindre enn hundre meter unna Charlottes bopel. Charlotte forsvant videre i retning av bruen over til Farnes, som ligger på nordsiden av elva.

Tidligere har politiet gått ut og sagt at Charlotte gikk fra sitt hjem først klokken 11 mandag. Dette tidspunktet stemmer altså ikke.

- Men vi er nå rimelig sikre på at 10.15 er et riktig tidspunkt, sier Øvstetun.

Søk i vannet
Landsøket etter den savnede jenta ble avsluttet torsdag kveld, uten resultat. Politiet er nå helt sikre på at Charlotte ikke befinner seg på land i området. Politiet setter så fort det lar seg gjøre i gang med søk med miniubåt i Årdalsvatnet.

Bungalowveien - der Charlotte sist er observert – ligger kun noen få hundre meter unna Årdalsvatnet.

- Når vi nå begynner søk i vannet er der fordi vi tror vi kan finne noe der, sier politimester Johan Brekke i Sogn og Fjordane politidistrikt til Nettavisen.

Etterlyst i Europa
Kripos ble i torsdag ettermiddag koplet inn i etterforskningen, og 17-åringen ble etterlyst internasjonalt gjennom Interpol.

Fire dager etter at 17-åringen forsvant har ikke politiet noen spor som tyder på at det ligger noe kriminelt bak forsvinningen

Jenta hadde en avtale med sine besteforeldre klokken 12 mandag. Hun forlot sitt hjem snaue to timer tidligere – uten bagasje, penger eller astmamedisin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere