*Nettavisen* Nyheter.

Her stikker de av med pingvinungene

Fire siktet for pingvin-tyveri i Ålesund.

16.05.15 11:14

To menn og to kvinner er siktet etter at tre pingvinkyllinger og ett egg ble stjålet fra Atlanterhavsparken i Ålesund natt til torsdag. Pingvinene er trolig ikke i live, ifølge driftsleder Rune Veiseth.

En overvåkingsvideo som er publisert viser at sju personer var inne på parkens område.

Foreløpig har fire personer status som siktet i saken, opplyser politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til Sunnmørsposten.

Tidligere ble det opplyst at sju russ var mistenkt for å stå bak tyveriet. Skovly bekrefter at de fire som er siktet er født i 1996.

– Flere har erkjent at de var til stede, men ingen har erkjent å ha tatt bort kyllinger eller egg, sier politiadvokat Hilde Haugen til NTB.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tre pingvinkyllinger er bortført fra Atlanterhavsparken i Ålesund. Ett pingvinegg er også stjålet. Foto: Atlanterhavsparken (NTB scanpix)

Personene er siktet etter paragraf 14, som blant annet sier det er forbudt å utøve vold mot dyr eller hensette dyr i hjelpeløs tilstand.

– Det er en siktelse som er foreløpig, og den er kommet fram i forbindelse med etterforskningen, sier Haugen.

Veiseth opplyser at de har fått tips om at pingvinene ble satt ut i terrenget, og flere russ har også bidratt i letingen etter kyllingene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.