*Nettavisen* Nyheter.

Her stikker Mette-Marit

RIKSHOSPITALET (TV 2 Nettavisen): Her forsvinner Mette-Marit ut bakveien med landets nye prinsesse, mens kronprins Haakon underholder pressen om sine farsgleder.

21.01.04 20:58

Kronprinsesse Mette-Marit fødte en jente kl. 09.13.

Mens et fulltallig pressekorps bombarderte den nybakte far med spørsmål om den lille og fødselen, forsvant kronprinsesse Mette-Marit og prinsessen ut bakdøra på Rikshospitalet i ambulanse.

Først mot slutten av pressekonferansen på Rikshospitalet, sa kronprins Haakon:

- Kronprinsessen og prinsessen er på vei til Skaugum nå, og jeg reiser snart etter. Vi hadde lyst til å være hjemme i denne tiden. Det gir fin ro, det, sa kronprins Haakon.

Kongelig manøver
Kronprinsessen og kronprinsen er ikke de første kongelige til å forlate sykehuset etter en fødsel så raskt.

Ifølge Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland har flere kongelige valgt denne løsningen. Også dronning Silvia av Sverige valgte å gjøre dette etter kort tid med sine tre barn.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg må innrømme en ting. Jeg sa at hun ble født 09.14, men det riktige skal være 09.13, sa en smilende kronprins, som virkelig «ikke kunne huske hva han sa eller tenkte rett etter fødselen».

- Morskraften
- Det var en utrolig flott og sterk opplevelse. Mette-Marit, kronprinsessen, tok fram morskraften sin - og det var veldig flott å være med på, sa en tydelig beveget pappa Haakon, før han takket alle som har bistått under fødselen på Rikshospitalet.

Se hele pressekonferansen her (web-tv)

Mindre enn fem timer etter fødselen ble altså den lille prinsessen på 51 centimeter og 3686 gram utskrevet fra sykehuset sammen med sin mor.

Mormor på plass
Kronprinsen ville ikke gå i detaljer om fødselen.

- Vi har valgt ikke å si så mye om det annet enn at det var en veldig sterk opplevelse, sa han.

Å reise så raskt hjem til Skaugum, letter flere forhold for kongefamilien. For det første kan familien, og da særlig vår sykmeldte konge, komme på besøk uten å måtte svare på spørsmål fra pressen.

Sven O. på vei
Mette-Marits mor Marit Tjessem skal allerede være på plass på Skaugum. Hennes eks-mann, Mette-Marits far Sven O. Høiby, reiste onsdag ettermiddag til Oslo med et lønnlig håp om å treffe datteren og den nye tronarvingen.

Like etter klokken 14.00 onsdag forlot kronprins Haakon sykehuset. En rekke mennesker hadde møtt frem for å gratulere - og kronprinsen smilte og vinket til takk før han satte seg i bilen og kjørte hjem. Der venter trolig også en svært stolt storebror Marius (7). Marius ble informert av stefaren og moren straks etter at lillesøsteren ble født.

TV 2 har ny ekstrasending klokken 15.10.

Send dine gratulasjoner her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag