Gå til sidens hovedinnhold

Her stod en hytte

Eilif Tveitdal kjemper mot flammene for å redde huset sitt fra å lide samme skjebne.

FROLAND (Nettavisen): 10.000 mål er brent bort av skogbrannen som herjer Froland kommune, og flere hytter er tatt av flammene.

Torsdag morgen var brannen på vei ned fra heia mot Ytre Lauvrak. Ved et myrområde har Eilif Tveitdal og Ole Roger Snøløs holdt på store deler av natten med å forberede kampen mot flammene.

Stopper den ikke her...
Tveitdal håper å unngå at huset hans lider samme skjebne som hytta på bildet, som ligger midt i et goldt landskap av aske.

- Stopper vi ikke brannen her, så går den jo ned til Ytre Lauvrak, sier Tveitdal. Onsdag ble 18 beboere fra det lille stedet evakuert. Tveitdal flyttet kone og to barn til Arendal.

- Klart de er veldig urolige for hva som skjer, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

På flere steder under heia, mellom brannen og Ytre Lauvrak, forberedte brannmannskapene seg på brannen. En traktor kjørte fram og tilbake langs en privat skogsvei og sprøytet vann på den ene siden av veien i håp om at brannen skal stoppe ved veien.

- Jeg har aldri opplevd maken, og jeg har heller aldri hørt at det har vært en lignende brann i området, sier Tveitdal.

Samtidig som man forsøker å slukke brannen i Mykland, jobber man også for å sikre bygninger som står i fare for å bli tatt av brannen. Bygdas kirke er en av bygningene man spesielt ønsker å beskytte mot brannen.

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

224

Håp
Selve Mykland sentrum er sperret for publikum, og hele området minner mest om et hovedkvarter for et krigsområde. Militærkjøretøyer, brannbilerk, firehjulinger og pickup-trucker med folk på lasteplanet kjører rundt

Les også: Ordføreren har håp

Temperaturfall og gunstige vindforhold gjør at brannvesenet ser lysere på situasjonen.

- Nå er det nesten vindstille flere steder. Temperaturen har dessuten falt en del. Det er gunstig for slukkingen, men vi tar høyde for at situasjonen kan snu, sier Jan Kongsvik, brannsjef i Østra Agder brannvesen, til Nettavisen.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her