Her taler Røkkes datter offentlig for første gang

RØKKES DATTER: Elisabeth Røkke på talerstolen under seminaret om Antarktis på Australian National Maritime Museum i Sydney.

RØKKES DATTER: Elisabeth Røkke på talerstolen under seminaret om Antarktis på Australian National Maritime Museum i Sydney. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Kjell Inge Røkkes datter Elisabeth overrakte tirsdag midler fra Aker BioMarine til forskning på økosystemet i Antarktis.

24.02.15 10:22

Hun ga sin første offentlige tale med kongeparet og statsråder fra Norge og Australia blant publikum.

The Antarctic Wildlife Research Fund er et samarbeid mellom ledende forskere, miljøorganisasjoner og næringsliv og ble presentert på et seminar om det australsk-norske samarbeidet i Antarktis. Kong Harald og dronning Sonja er denne uka på statsbesøk i Australia, sammen med blant andre utenriksminister Børge Brende (H).

Fondet og forskningssamarbeidet i Antarktis skal særlig rettes mot krill, som er en viktig matkilde for de fleste marine dyrearter som pingvin, sel og hval. Krill er også Røkkes store satsingsområdet i antarktiske farvann.

(Saken fortsetter under bildet)

Sydney, Australia 20150224. Elisabeth Røkke utenfor Australian National Maritime Museum i Sydney, Australia tirsdag morgen. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Elisabeth Røkke er datter av Kjell Inge Røkke og hans første kone, Kari Monsen Røkke. Hun er lillesøster til Kristian Røkke, som i flere år ledet farens skipsverft i Philidelphia i USA med stor suksess.

Festet med Nicholson
Hun har for det meste holdt seg unna rampelyset, med ett unntak. I 2007 var hun og noen venninner på vift i jetsetbyen St. Tripez på den franske riviera. Da havnet hun på forsidene av norske medier etter å ha festet den eksklusive nattklubben Les Caves Du Roy med ingen ringere enn Hollywood-stjernen Jack Nicholson.

LES HER: Stjernenes hete partystrand

Elisabeth ble født i Seattle i 1986, midt i perioden hvor faren holdt på å bygge opp sitt fiskeriimperium. Hun så lite til faren, da han jobbet dag og natt. Til slutt sa moren at nok var nok, og i 1989 leverte hun inn skillsmissepapirene, ifølge Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrums biografi om Kjell Inge Røkke.

(Saken fortsetter under bilde)

Her er Elisabeth sammen med venniner før en Spice Girls-konstert. Fra venstre Kathrine S (Schulz),som "Ginger Spice", Elisabeth R. (Røkke) som "Baby Spice", "Spice Boy" Carl H. (Hotton), "Sporty Spice" Karolin N. (Nader) og "Spice Boy" Martin D. (Darpö). Foto: Morten Holm (NTB scanpix)

Bitter skillsmisse
I skillsmissedokumentene skriver Kari Monsen Røkke:

"Jeg har allerede snakket med min ektemann om å forsøke å utarbeide et arrangement for å se barna. Jeg prøvde å få ham til å forplikte seg til en tidsplan, noe han absolutt nektet. Da vi var separert, ville han ikke engang snakke med dem om det, men ønsket å overlate hele håndteringen til meg. Han har tatt med seg Kristian ut til middag. Utover det har han ikke gjort noen forsøk på å sette opp noen kontakt med barna."

Etter mye frem og tilbake ble moren og faren skilt i 1992.

I årene i Norge har Elisabeth opparbeidet seg en imponerende liste med venner blant barna til investor- og finansfiffen i Norge.

Rike venner
På listen over hennes venner finner man blant annet barnebarn av skipsreder Fred. Olsen, matmilliardær Hans Jørgen Lorentzen, sønner av aksjemeglerkongene Jan Petter Collier og Jan Petter Sissener, barn av investorene Jan Haudemann Andersen, Dag Eystein Koppang og Øystein Tvenge, inkassomilliardær Haakon Korsgaard, skipsrederne James Stove Lorentzen og Sverre Jørgen Tidemand, ifølge E24.

I voksen alder skaffet Elisabeth seg en solid utdannelse og gikk i mange år på University of San Francisco. Ifølge Stavrums bok har både Elisabeth og broren Kristian, familietruster med betydelige midler.

(©NTB og Nettavisen)

Se bilder av Elisabeth Røkke her:


Her er Elisabeth sammen med faren og hans ekskjæreste, kosmetikkarvingen Celina Middelfart, på VM i offshore i Arendal sommeren 2000. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)


Elisabeth sammen med faren Kjell Inge på Nadderud stadion hvor hun så sitt kjære Molde tapte 4-2 for Stabekk. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)


Elisabeth Røkke og utenriksminister Børge Brende utenfor Australian National Maritime Museum i Sydney, Australia tirsdag morgen i forbindelse med statsbesøket til Kong Harald og dronning Sonja. Kong Harald holdt innlegg om klima og sitt besøk i Antartktis. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.