Her tar Google bilder av Oslo

Foto: Thomas W. Bjølmer og Christoffer Glosli (Nettavisen/Creative Common)

Det er to måneder siden Google startet, men du kan fortsatt bli tatt bilde av.

24.06.09 18:20

For drøyt to måneder siden kunne Nettavisen fortelle at Google var i ferd med å starte avfotograferingen av hele Oslo til sin Street View-tjeneste, som i andre land har blitt en stor suksess.

Ifølge Google ville en by som Oslo være relativt raskt gjort å avfotografere, og de trodde det kunne ta så lite som én måned. Derimot kunne ting som værforhold være med på å trekke ut prosessen betydelig.

Mange observasjoner
Etter mye oppstyr de par første dagene har det vært relativt stille rundt bilens aktiviter. I de siste dagene har det derimot kommet inn en rekke meldinger fra lesere som har observert Google-bilen.

Se fullversjon av bildet til Christoffer Glosli her.

- Det er alltid nærmest umulig å forutsi hvor lang tid det tar å ta bilder for Street View, siden det er mange ukontrollerbare faktorer involvert. Været kan alltid gjøre det vanskelig for oss, slik vi har sett det i juni-måned her i Norden, med alt fra kraftig regn til nesten høstlignende temperaturer - til varme, solrike dager som vi har i dag. Veiarbeider og trafikkforhold er også ofte vanskelig å forutse, forteller Googles pressetalsmann Thomas Jensen til Nettavisen.

Tar den tiden de trenger
Han avviser at ting har tatt lenger tid enn antatt.

- Siden vi har sagt at vi vil kjøre til vi har de bildene vi trenger, så er selvsagt svaret nei på det, sier han.

Blir ofte sett på morgenen
De fleste observasjonene vi har hatt av Google-bilen i det siste har vært på morgenkvisten. Det betyr derimot ikke at det er størst sannsynlighet for å treffe på bilen før de fleste har stått opp.

- Street View-biler kjører gjennom hele dagen, så det er ikke en tid på døgnet det er mer sannsynlig å se den. Det er ofte om morgenen folk er ute på gata selv, når de for eksempel er på vei til jobb, så det kan være grunnen til hyppige observasjoner da, mener Jensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.