*Nettavisen* Nyheter.

Her traff pistoldesperado

Foto: Tore Fjeld

Politiet jakter på en person som skal ha skutt mot en person på Galgeberg i Oslo. Et av skuddene gikk gjennom veggen på et bolighus og inn i en leilighet.

13.05.05 09:03

Skytingen skjedde ved 20-tiden torsdag.

- To personer møttes fordi de vistnok hadde noe å diskutere. En av dem tok fram en pistol og begynte å skyte, sier opperasjonsleder Kjell Hjulstad om hendelsesforløpet torsdag kveld.

Dramaet skjedde i Vålerengagata ved Galgeberg. Flere skudd ble avfyrt. Et av skuddene gikk gjennom en vegg og inn i leiligheten til en kvinne.

Kvinnen fikk sjokk. Det kunne godt virkelig galt. Hun er nå kjørt til legevakten, sier Kjell Hjulstad til TV 2 Nettavisen.

A-gjengen
Både den fornærmede, og den antatte gjerningsmannen, er kjenninger av politiet. Trolig har det vært snakk om et oppgjør i gjengmiljøet i Oslo.

I følge VG gjaldt oppgjøret et lån på 20.000 til 30.000 kroner. Under det som skulle være tilbakebetaling av penger, dro betaleren opp en pistol og løp etter ofrene mens han avfyrte flere skudd. En av de to som ble beskutt, var lillebroren til Zia Anwar – mannen som ble funnet drepti en utbrent bil i Arendal i 2003. Straffesaken etter drapet går nå i lagmannsretten.

Den antatte gjerningsmannen skal også være kjent i gjengmiljøet i Oslo. Torsdag kveld ble flere av hans venner oppsøkt på Oslo S.

- Vi har ikke fått tak i gjerningsmannen, men vi mener å vite hvem det er, sier Hjulstad.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tore Fjeld

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.