Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her var det 27,4 minusgrader i morges

MINUSGRADER: Tidlig torsdag morgen på fylkesvei 29 ved Gravbekklia i Folldal. Værvarselet for Folldal torsdag forteller om pent vær, flau vind og temperaturer mellom 23 og 26 minus.
MINUSGRADER: Tidlig torsdag morgen på fylkesvei 29 ved Gravbekklia i Folldal. Værvarselet for Folldal torsdag forteller om pent vær, flau vind og temperaturer mellom 23 og 26 minus. Foto: Montasje: Statens vegvesen/Yr.no
Sist oppdatert:
Sør-Norge våknet til en kald morgen. I Troms og Finnmark er gradestokken på pluss-siden flere steder.

Folldal i Hedmark var Norges kaldeste torsdag klokka 07 med 27,4 minusgrader, viser oversikten fra Meteorologisk institutt. Det skal nevnes at det langt fra er uvanlig med minusgrader på de kanter. 28. februar i år ble det målt 42 kalde på denne målestasjonen, som ligger 694 meter over havet.

Minus 5,5 på Blindern

Temperaturkartet torsdag morgen viser minsugrader over store deler av landet. I Oslo ble det målt 5,5 minus på Blindern og i Akershus 8,1 minus i Hakadal. I Østfold ble det målt 4,4 minusgrader på Rygge.

I Oppland viste temperaturen 17,7 minus på Otta, i Buskerud 25 minus på Dagali flyplass, i Vestfold 5,0 minus på Vestskogen og i Telemark 15,5 minus på Vågsli.

I Aust-Agder var det 9,9 minus på Blåsjø, i Vest-Agder 12,1 minus i Sinnes, i Rogaland 5,8 minus i Sauda og i Hordaland, 19,7 minus på Sandhaug på Hardangervidda.

I Sogn og Fjordane viste temperaturen 10,7 minus på Sogndal lufthamn og i Møre og Romsdal 8,6 minus i Molde (Hindalsøra).

Torsdag morgen var det 27,4 minusgrader her i Folldal i Hedmark, viser oversikten på yr.no.

Plussgrader mange steder i nord

I Nordland var 14 minus på Mosjøen lufthavn, i Troms 6,6 minus i Dividalen og i Finnmark 10,6 minus i Kautokeino. Temperaturoversikten for Troms og Finnmark viser forøvrig varmegrader flere steder, blant annet 6,1 plussgrader i Skibotn og 6,6 pluss på Hasvik lufthavn.

Onsdag var det Bjorli i Lesja i Oppland som kunne oppvise den laveste dagtemperaturen, 26,2 minus.

Natt til torsdag: 28,4 minusgrader

Natt til torsdag viser oversikten over minimumstemperaturer at det var kaldest i Oppland, Hedmark og Buskerud, mens Finnmark og Troms nådde de høyeste temperaturene, viser oversikten fra Meteorologisk institutt. Den laveste nattetemperaturen var det Grotli i Oppland som hadde. Her ble det målt 28,4 minusgrader.

- Gjelder å kle seg godt

Det blir mye sol, kaldt og ikke nedbør, verken på Vestlandet eller i Trøndelag i flere dager framover. Også Nord-Norge får mange dager med kaldt vintervær, meldte Meteorologisk institutt onsdag.

En klar værtype betyr at det blir kaldt. I Trøndelag ventes kanskje minus 20 grader i Røros rett før helgen og i Trondheim varsles det rundt minus 8.

- Jeg ser for meg at mange steder får tosifret blå. Så her gjelder det å kle seg godt og holde varmen, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til NTB.

KALDT I ØSTERDALEN: 27,4 minusgrader viste gradestokken på Målestasjonen i Folldal i Østerdalen torsdag, men på nyåret i år, da dette bildet ble tatt, var det langt kaldere. Da var laveste temperatur 42 minus!

MELDER PENT VÆR: Riksvei 3 ved Bergrønningen i Alvdal kommune i Hedmark torsdag morgen. Det er ventet pent vær, flau vind og minus 16 grader i Alvdal torsdag.

Torsdag morgen klokka 09 viser temperaturkartet over Norge en litt uvanlig vri: Plussgrader dominerer i nord og minusgrader i sør.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!