*Nettavisen* Nyheter.

Her var overgriperen

Foto: Google (Googlemaps)

Her er stedene den mørkhudede mannen antastet småjenter. Politiet står fortsatt uten gjennombrudd i jakten.

16.09.10 10:50

Over en uke har gått siden en mørkhudet og svært tynnhårete mannen antastet småjenter i Bærum og på Oslo Vest.

Nedenfor kan du se en kartoversikt over de sikre observasjonene av gjerningspersonen. Utover dette har en rekke personer tipset politiet om personer som «kan være» gjerningsmannen.

Leder Hanne Kristin Rohde ved Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt sier til Nettavisen at politiet har sikret bilder fra overvåkingskameraer av en person som kan være overgriperen.

- Vi har noen videobilder, men vi kan ikke vite sikkert om det er gjerningspersonen. Derfor er det heller ikke aktuelt å gi dette til media, sier Rohde.

Kan ha sluttet
Politiførstebetjent Sigrid Buseth, som koordinerer etterforskningen av saken ved Asker og Bærum politidistrikt sier at politiet har fått en rekke tips om «mistenkelige personer», og at mange av disse tipsene har blitt sjekket ut av saken. Ennå ønsker politiet tips som kan føre til at overgriperen blir tatt.

- Vi er først og fremst interessert i observasjoner av en mann av afrikansk etnisk utseende, som har lite eller ikke noe hår, som viser interesse for små barn. Jeg ønsker ikke at alle afrikanske menn nå skal bli sett på med et kritisk blikk. Denne mannen tar kontakt med små barn, sier Buseth.

Hun sier at mye nå tyder på at den aktuelle mannen har sluttet den aktiviteten han hadde i månedsskifte august/september.

Sykkel og lite hår
Mannen har antastet tre yngre jenter i Bærum øst 30. august. I tillegg har det vært et tilfelle 1. september der en mann tok kontakt, men det overgrep ikke ble gjennomført. Politiet mener at dette trolig er den samme mannen, og ønsker derfor informasjon også om denne hendelsen.

På andre siden av fylkesgrensa har Oslo politidistrikt en rekke lignende saker som den samme mannen trolig står bak. Mannen har tatt kontakt med unge jenter og befølt dem utenpå klærne.

- Flere av barna har beskrevet at han kommer på sykkel, parkerer sykkelen og følger etter dem. Han tar kontakt, men han er ikke voldelig, og handlingen opphører når barna går unna eller løper, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt om mannen.

HTML EMBED

View Her er overgrepsmannen sett in a larger map

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.