Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her varsler meteorologene storm

Det ventes mye vind i Nord-Norge denne uken. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
Det ventes mye vind i Nord-Norge denne uken. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
Sist oppdatert:
Det blir mye vind i Nord-Norge de neste dagene. Det er sendt ut varsler om snøskredfare, vanskelige kjøreforhold og vind.

Det blir vindfullt i store deler av landet de neste dagene. Helt inn i helgen kan særlig Nord-Norge vente mye vind, og det er nå sendt ut rødt farevarsel for snøskredfare i Nord-Norge og Svalbard, samt at det er sendt ut gult varsel for vindkast og vanskelige kjøreforhold og oransje varsel for vindkast på Svalbard torsdag og fredag.

Snøskredfaren øker gjennom uken, med en topp på torsdag.

Allerede har været skapt trafikkaos i nord og tidligere tirsdag advarte politiet mot å bruke bilen.

- Det er trafikalt kaos i store deler av Tromsø. Trafikken står stille flere steder. Det foregår strøing, og politiet og bilbergerne har mye å gjøre. Inntil føret er bedre vil politiet fraråde folk å bruke bil i Tromsø.

Senere tirsdag opphevet de oppfordringen, men minnet om at det stadig er glatt.

Statsmeteorolog Hanne Beate Skattør forteller Nettavisen at vinden i Nord-Norge kan komme opp i en storm.

- Det blir mye vind på grunn av et lavtrykk som bygger seg opp i Barentshavet. I Nord-Norge får vi sterk kuling som kan komme opp i storm styrke, og det blir nok en del kraftige vindkast. Dette varer ganske lenge, og det vil være sterk vind både torsdag, fredag og lørdag, men det varierer litt hvem som får mest.

I fjellet i Sør-Norge vil det også være en del vind. Langs kysten ved Trøndelag kan vinden også komme opp i en liten storm.

- Det vil nok komme mer detaljerte farevarsler i morgen, slik at det kan være lurt å følge med på dem, pååpeker Skattør.

Ellers blir det roligere sør i landet, selv om det blir vind både i øst og i vest også.

- Østafjells blir det ikke veldig ille. Her blir det relativt fint vær, med sol i morgen og frem mot helga, forteller Skattør.

Sør i landet må vi også se langt etter mer snø, mens Nord-Norge får bygevær fra i morgen av. Også i Møre og Romsdal og Trøndelag kan det komme noe nedbør, mens Nordland og Troms får mest.

- Det ser ut som det begynner som snø, før det blir regn og så snø igjen.

Østafjells kan det imidlertid komme noe snø igjen søndag. Ellers går gradestokken litt opp og ned de neste dagene, men særlig fra neste uke av peker den nedover, da det ser ut til å bli kaldere i hele landet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!