*Nettavisen* Nyheter.

Her vil det blåse friskt i helgen

Foto: Anders Sten Nessem (Haukeliseter fjellstue)

Hold på hatten i helgen. Enkelte steder blir det stormkast.

04.02.11 21:25

Skal du oppsøke fjellet eller kysten til helgen, så sjekk værvarselet først. Meteorologene venter at det vil blåse friskt mange steder, og de mest utsatte kan oppleve å få vindstyrke opp i liten storm.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værside her

Nettavisen har snakket med StormGeo-meteorolog Solbjørg Apeland, og hun ber folk holde på hatten.

Lørdag ventes det liten til stiv kuling på Vestlandet først på dagen, med perioder med sterk kuling. Til kvelden vil det avta litt. I Agder og Telemark ventes det langs kysten stiv til sterk kuling, kanskje liten strom ved Lindesnes. Etter hvert vil det avta.

I Trøndelag og Møre og Romsdal ventes det lørdag liten til stiv kuling. På det mest utsatte stedene ventes det sterk kuling.

I fjellet generelt vil det blåse en del, og meteorologen peker særlig på Langfjella. Her ventes det vestlig liten kuling i løpet av formiddagen lørdag, økende til liten storm utsatte steder.

Det vil blåse i Nordland, Troms og Finnmark også. Her ventes det liten kuling til stiv kuling. I Helgeland ventes sterk kuling. Her vil vinden avta i løpet av dagen.

I Finnmark og Troms ventes stiv kuling fra sørøst, mens utsatte kyst- og fjordstrøk kan få perioder med sterk kuling. I Vest-Finnmark ventes liten storm.

Søndag ventes en litt roligere dag, mens rundt Stad og opp mot Trøndelag ventes det sterk kuling.

Noen steder - som på Vestlandet - vil vinden få følge av til dels store lokale nedbørsmengder. Det ventes regn og sludd langs kysten og snø i høyereliggende strøk.

Østlandet vil få litt snø lørdag formiddag og ellers mye fint vær lørdag, ifølge meteorologen.

Nordland får sludd og snøbyger hele helga, mens Finnmark stort sett får oppholdsvær.

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel for ising på fartøy i kyst- og fjordstrøk i Vest-Finnmark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag