RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kenneth Halvorsen/Kanal 24

Heroin-sjokk på grensen

Sist oppdatert:
Mer enn 82 kilo heroin ble stanset ved grenseovergangene i 2006.

Narkotika-hunden ivret veldig foran reservedekket på en bil, og da toller Per Kristian Grandahl sprettet dekket fant han 10,6 kilo heroin.

Se Web-Tv

Dette var et av de store beslagene som førte til at mer enn 82 kilo heroin ble stanset ved grenseovergangene i 2006. Dette er rekord, og den forrige rekorden er fra 1996, som var på nesten 60 kilo.

Det var særlig Svinesund-tollerne som bidro til rekordbeslaget.

- Tragisk
- Selv om det er tragisk at så store mengder forsøkes smuglet inn, er det klart vi blir glade. Oftest er slike beslag gjort på bakgrunn av at vi fatter mistanke til en bil og bestemmer oss for å sjekke den nøyere, sier Grandahl. .

Det var i oktober kjempebeslaget ble gjort. I februar fant tollerne på Svinesund i Østfold også ti kilo heroin under en kontroll. Sammen med resten av landets tollere har Per Kristian Grandahl stoppet 82,4 kilo heroin fra å komme på markedet.

- Landets beste
Svinesund-tolleren har nær tretti års erfaring. Han synes det er vanskelig å forklare hva det er som gjør at han fatter mistanke til at noen forsøker å smugle narkotika.

- Erfaringen kommer over tid. Det er en magefølelse, en slags intuisjon som slår inn. Etter en tid gjør erfaringen og magefølelsen at vi blir flinke til å plukke ut de rette objektene. Her på Svinesund tollsted har vi mange dyktige folk, kanskje landet beste, smiler Grandahl.

Tolleren avslører også at hans egen yrkesgruppe ikke er så veldig annerledes enn de fleste andre hva drivkraften bak gjelder.

- Når vi lykkes er det desto morsommere å gå på jobb neste dag. Store beslag holder motivasjonen oppe, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere