RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heroinkrig i Oslo

Sist oppdatert:
Etter at det tunge ransmiljøet på Østlandet har blitt knust i Nokas-saken, kjemper ulike grupper om narkotikamarkedet i Oslo.

- Etter at det tunge ransmiljøet på Østlandet ble pågrepet i Nokas-saken, har flere forsøkt å posisjonere seg i markedet, sier fungerende leder Morten Løw Hansen i Oslo-politiets avdeling for bekjempelse av organisert kriminalitet til Aftenposten.

Etniske albanere har de siste seks-syv årene tatt den hardeste narkotikaen inn til Norge. Nå utfordres dette hegemoniet av kurdere, spesielt fra Irak, viser en rapport fra politiet, ifølge Aftenposten. De samarbeider med somaliere og nord-afrikanere, og satser på heroin, hasjisj og kokain.

På grossistnivå har pakistanske nettverk kapret markedsandeler. Dermed utfordrer de både albaner-kosovo-nettverket og kriminelle MC-bander, som tradisjonelt har kontrollert mye av amfetamin- og hasjleveransene.

Amfetamin er det mest brukte sentralstimulerende middelet i Norge. Dette smugles sammen med rohypnol av litauere fra Polen og tidligere sovjetstater.

Det som er igjen av norske bakmenn i narkotikamarkedet her i landet, har trukket seg tilbake på Solkysten av Spania eller Frankrike, og styrer butikken derfra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere