LARVIK (Nettavisen): Sola skinner fra skyfri himmel over Larvik havn, og Hedda (6) og Sondre (11) fra Tjølling kaster seg i vannet mens mor følger med fra kaia. Værutsiktene de neste dagene forteller at badesesongen kan fortsette for fullt. Samtidig fortviler bønder og brannvesenet over tørken.

- Vi får fortsatt en relativt tørr og varm værtype over Norge de neste ti dagene. Lavtrykkene vil holde seg unna Norden, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid til Nettavisen onsdag ettermiddag.

Les også: Nå kan det bli smør- og melkekrise

- Lite nedbør

Mens vi snakker er ettermiddagsbygene i ferd med å gjøre seg gjeldende nord for Oslo, og i langtidsperioden venter meteorologen lokale regnbyger, kanskje med torden. Generelt sett ventes det lite nedbør. Særlig i kyststrøkene ventes det å bli veldig tørt i dagene framover.

- Det som er spesielt nå er at Nord-Norge får ta del i det varme og fine været, sier Fagerlid.

- De som venter på regn, har de noe å se fram til?

- Lokalt kan det komme byger og til dels kraftig regn, men vi venter ikke store mengder, og siden det er så tørt, vil regnet raskt bli tatt opp i bakken

Over 30 grader

- Hvor blir det varmest?

- De virkelig høye temperaturene vil vi få på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag. På det sentrale Østlandet ventes det temperaturer over 30 grader. Men også Finnmarksvidda er en veldig varm plass nå. Torsdag begynner varmen virkelig å gjøre seg gjeldende her. Tirsdag var det 27 grader på Finnmarksvidda, sier meteorologen.

Oslo opplevde sin første tropenatt siden 2003 natt til onsdag, og Fagerlid regner med at det blir flere tropenetter i tida framover.

Skogbrannfaren er på høyeste nivå på Østlandet, og tørken vil fortsette å skape utfordringer.

- Vi kan vente noen tordenbyger på Østlandet, men ellers tørt og fint vær. Vi kan også vente en litt mer skyet værtype, men det blir fortsatt varmt og mer lummert under skydekket, sier meteorologen.

Les også: Heteslag for iskremprodusent

Se Twitter-meldinger fra Meteorologisk institutt her: