Gå til sidens hovedinnhold

- Hetses av utlendinger

Redaktør Michael Hartman er forbannet på muslimske menn i Oslo.

(iOslo.no) Det er slettes ikke bare nordmenn som tramper på utlendinger. Michael Hartman jobber som redaktør for homobladet Pink Planet. Han bor i Urtegata på Grønland og tilbringer det meste av sin tid i denne delen av Oslo med svært mange muslimske borgere.

- Din jævla homo
De siste årene har han gjentatte ganger opplevd å bli hetset av unge pakistanere og somaliere på gaten - fordi han er homofil. Og han sier selv at han stadig får henvendelser fra lesere om samme opplevelser.

- Det er unge pakistanske menn som kjører forbi i dyre bilen, ruller ned vinduene og skriker «din jævla homo». Jeg får også nedsettende kommentarer som «din jævla hore, enten får du være mann eller så får du være dame», sier en rasende Harman til iOslo.no.

- Kjemper mot rasisme
Han blånekter å akseptere at slike mennesker får herje fritt - selv på Grønland.

- Jeg lever her, og det er faktisk lov å være homofil i Norge. Det virker som om de fleste andre grupper i Norge har akseptert dét, sier han.

Litt av grunnen til at han blir så rasende for den offentlige hetsen, er fordi han selv mener han har kjempet mot rasisme på vegne av nettopp disse ungdommene i mange år.

- Jeg slår ned på rasisme fordi det er naturlig og nødvendig, og det er med et sukk at jeg tenker «er dette takken?».

- Kanskje ikke i Norge?
- Jeg tar meg i å tenke: Hvis dere ikke takler at homofile får være akkurat som de er i Norge og at vi har like rettigheter, ja så er kanskje ikke Norge det riktige landet å oppholde seg i!

Han gjør det også klart at han ikke sier sånne ting med et lett hjerte.

- Poenget er at jeg aldri i livet kunne ha kjørt rundt i Islamabad, rulla ned vinduene og skreket «din jævla pakkis, mora di er ei hore». Det hadde jeg aldri unnsluppet.

Han sier at han blir rett ut forbannet på at han hele tiden skal tolerere alt mellom himmel og jord, mens islamske ledere ikke kan gjøre noe så lite som å ta avstand fra dødsstraff for homofili.

Støtte fra muslimske kvinner
- Ja, jeg blir forbannet på dem som kjører rundt og slenger drit til meg og andre homofile, og på deres ledere, sier redaktøren.

Hartman deltok på et seminar om islam i regi av Tauheed Islamic Centre og Internasjonal helse- og sosialgruppe på Hotell Opera forrige helg. Der luftet han sin frustrasjon angående disse hendelsene, og opplevde noe overraskende å bli støttet.

- Jeg fikk veldig sympati og forståelse fra muslimske kvinner i salen. Flere sto med tårer i øynene og ba om unnskyldning på vegne av mennene fra sine miljøer, som gjør dette, forteller han.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg