*Nettavisen* Nyheter.

Hettemannen hadde skrubbsår

FØRDE (TV 2 Nettavisen): Mannen som kom ut fra buskene på åstedet dagen etter drapet, virket forvirret og hadde sår og skrubbsår på den ene hånden. Ingen vet hvem hettemannen er.

01.02.05 15:09

Beskrivelsen ble gitt av et 15 år gammelt vitne i Fjordane tingrett tirsdag. Med seg i retten hadde han sin far som støtte.

15-åringen var på vei til arbeidspraksis over ett døgn etter drapet da han så en person med en mørk hettegenser eller hettejakke komme ut av buskene hvor Anne Slåtten noen timer senere ble funnet kvalt.

- Jeg så en mann eller person komme ut mellom skiltene som stod der. Jeg bremset ned på sykkelen fordi han gikk der og så seg rundt til alle kanter. Han så ikke ut som han visste hvor han skulle, forklarte den unge gutten.

Skrubbsår
Opplysningene til 15-åringen er svært spesielle og politiets etterforskning har ikke klart å avdekke hvem dette er, til tross rekonstruksjoner. Vitnet fortalte at han ikke klarte å se ansiktet til mannen, fordi hetten var trekt godt rundt ansiktet.

- Men jeg så at den ene hånden var trukket opp i ermet på jakken. Han hadde flere skrubbsår på hånden. Hudfargen var litt brunaktig på hånden, sa gutten.

15-åringen måtte deretter frem til dommeren og vise på kartet hvor han hadde sett mannen.

- Du har senere fått vite hvor Anne Slåtten ble funnet. Var det den samme plassen personen kom ut, ville tingrettsdommer Terje Movatt vite.

- Ja.

- Og det er du sikker på?

- Ja.

Ukjent
Anne Slåtten noen timer etter observasjonen funnet drept akkurat på det stedet mannen kom ut fra. Rundt to måneder etter drapet, ble observasjonen rekonstruert i et forsøk på å få vitnet til å melde seg.

Fortsatt er det ingen som vet hvem hetemannen er. Men han kan ikke være identisk med tiltalte, siden han var på arbeid mandag morgen og har alibi. Politiet har tidligere opplyst at at mannen som ble sett på åstedet denne mandag morgenen, må ha sett liket av Anne Slåtten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag