Hevder faren tok kvelertak

Foto: (Scanpix/Evangeliesenteret)

Den drapssiktede pastorsønnen hevder at faren tok kvelertak på ham før han ble drept med ett knivstikk i overkroppen.

Pastor Daniel Karlsens 33 år gamle sønn har erkjent å ha drept sin far med ett knivstikk i overkroppen, men har hele tiden hevdet at han handlet i nødverge.

Etter det Romerikes Blad kjenner til skal sønnen i politiavhør ha forklart at faren tok kvelertak på ham, og at han i nødverge grep fatt i en stor kjøkkenkniv og stakk faren én gang i overkroppen.

Deretter skal sønnen ha forsøkt gjenoppliving både før og etter at væpnet politi og ambulansen kom til stedet. Sønnen ble kort tid etter pågrepet og siktet for forsettlig drap på sin egen far.

Rekonstruksjon
I går ble drapet på pastoren rekonstruert i hans eget hjem på Jessheim.

Både krimteknikere, rettsmedisiner, etterforskere og advokater var til stede da den drapssiktede sønnen og moren – hver for seg – i detalj beskrev og viste hva som skjedde før, under og etter drapet på den kjente pastoren.

– Jeg ønsker ikke å si noe om hva min klient har forklart til politiet, men han har holdt fast ved én forklaring hele tiden. Det samme gjorde han under rekonstruksjonen, sier 33-åringens forsvarer, advokat Jørund Lægland, til Romerikes Blad.

I politiavhør har den drapssiktede sønnen og hans mor – som var til stede i huset og fikk med seg deler av hendelsesforløpet da drapet skjedde – forklart seg delvis forskjellig om hva som skjedde.

Etter det Romerikes Blad kjenner til skal det være forskjell i forklaringene rundt kvelertaket som sønnen hevder faren tok på ham før drapet.

Kan bli forlenget varetekt
Påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Jon Aga i Romerike politidistrikt, ønsker ikke å kommentere disse detaljene overfor Romerikes Blad, men bekrefter at sønnens forklaring peker mer i retning av nødverge enn hva morens forklaring gjør.

Etter gårsdagens rekonstruksjon besluttet politiadvokaten å begjære fortsatt varetektsfengsling av den drapssiktede pastorsønnen når den første varetektsperioden går ut torsdag.

– Han vil bli begjært fortsatt fengslet med bakgrunn i faren for bevisforspillelse og fordi en løslatelse kan virke støtende på allmennhetens rettsfølelse, sier Aga til Romerikes Blad.

Les flere saker i Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Drap

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag