RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MED VÅPEN: Dette bildet ble lagt frem i Oslo tingrett tirsdag som bevis for familiefaren (30), t. v. sin tilknytning til IS. Lengst t.h. står den norske IS-lederen Bastian Alexis Vasquez (24) Til venstre for Vasquez står en nordmann som er drept i kamp i Syria, mens den fjerde på bildet er ukjent. Bildet er tatt i Syria. Foto: Politiet / NTB scanpix
MED VÅPEN: Dette bildet ble lagt frem i Oslo tingrett tirsdag som bevis for familiefaren (30), t. v. sin tilknytning til IS. Lengst t.h. står den norske IS-lederen Bastian Alexis Vasquez (24) Til venstre for Vasquez står en nordmann som er drept i kamp i Syria, mens den fjerde på bildet er ukjent. Bildet er tatt i Syria. Foto: Politiet / NTB scanpix Foto: Politiet

Hevder han ga humanitær hjelp – poserte med våpen

Sist oppdatert:
Selv om 30-åringen angivelig var i Syria for å gi humanitær hjelp til sivilbefolkningen, var det bilder der han poserer med en AK47 han sendte hjem til familien.

Tirsdag startet rettsaken mot en norsk-somalisk skiensmann (30) og to norsk-albanske brødre på 25 og 28 år fra Bærum, som er tiltalt for deltagelse eller støtte til en terrororganisasjon.

På de fire bildene som ble lagt frem i retten viser den 30 år gamle norsksomalieren fram våpen og poserer med det i skytestilling. I mailen hjem til kona skrev mannen at han ønsket at datteren også skulle få se bildene av ham, og at moren måtte forklare henne hva han drev med i Syria, i tilfelle han skulle lide martyrdøden.

LES OGSÅ: «Jeg har lyst til å drepe alle, fra liten til stor, mann. Gå inn i en eller annen barnehage, mann»

Det kom fram da mannen forklarte seg for Oslo tingrett tirsdag.

Man kan lide martyrdøden som hjelpearbeider også, argumenterte tiltalte. Han var på reise inne i Syria og hadde med våpen utelukkende som beskyttelse, framholdt han.

– Man må ta forholdsregler når man ferdes i stridsområder, sa 30-åringen i forklaringen sin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere