*Nettavisen* Nyheter.

Hevder Storhaug opptrådte sjofelt overfor Syria-farers familie

REFSER STORHAUG: Yousef Bartho Assidiq, en av stifterne av organisasjonen JustUnity, beskylder forfatter Hege Storhaug for uredelige metoder i arbeidet med sin bok. Foto: Terje Pedersen (NTB Scanpix)

Forfatter Hege Storhaug blir beskyldt for å ha gjort vondt verre for familien til en norsk Syria-farer.

25.11.15 11:41

Yousef Assidiq beskylder forfatter og journalist Hege Storhaug for løgn og halvsannheter i sin omtale av familien til en norsk Syria-farer i boken «Islam - den 11. landeplage». Assidiq mener videre at Storhaug i arbeidet med boken utnyttet en familie i sorg og desperasjon og gjorde en vanskelig situasjon verre.

Les også: Avlyser boksignering og foredrag med Hege Storhaug

I en Facebook-post beskriver Assidiq det Storhaug har gjort som «sjofelt og nesten litt ondskapsfullt». Han hevder Storhaug utnyttet en mor som nettopp hadde mistet sin sønn til å skaffe seg en historie til sin bok.

Les også: Hege Storhaug leder Årets navn-avstemning - skaper Twitter-storm

- Ekstra belastning

- Hege Storhaug kom på døren til denne familien og sa hun var bekymret for søsteren. Moren fortalte sin og familiens historie, og trodde hun gjorde det i fortrolighet. Blant annet snakket hun om familiemedlemmer og om samtaler med det ekstreme islamske miljøet i Norge. Ikke på noe tidspunkt var det snakk om at dette skulle publiseres. I så fall burde det ha vært en intensjonsavtale om hvordan materialet skulle brukes, og moren burde fått en sitatsjekk. Familien opplever at dette har vært en ekstra belastning i en ellers vanskelig tid, sier Yousef Assidiq til Nettavisen.

- Sa ikke noe om bokprosjet

«Da du plutselig en dag ringte på døra hos denne moren og presenterte deg sa du at du var der for å hjelpe og du lovet at samtalen var konfidensiell. Du sa ikke på noe som helst tidspunkt at dette var tiltenkt et bokprosjekt eller at du hadde som hensikt å utlevere hele familien og komme med både sensitive og personlige opplysninger», skriver Assidiq på Facebook og legger til at anonymiseringen av familien i boken hadde liten verdi.

Klikk på bildet for å forstørre.

BOKAKTUELL: Hege Storhaugs «Islam. Den 11. landeplage. Foto: Faksimile

- Her var det bare å legge to og to sammen for å finne ut hvilken familie det var snakk om, sier han til Nettavisen.

Den norske konvertitten Yousef Assidiq står bak JustUnity, et initiativ som arbeider for å forebygge radikalisering og ekstremisme blant ungdom. Sammen med Faten Mahdi Al-Hussaini har Assidiq reist rundt og holdt en rekke foredrag, kurs og seminarer.

Les også: Frykter et Norge som vender tilbake til middelalderen

Flyttet inn hos familien

Assidiq forteller på Facebook-posten at han fulgte opp den aktuelle familien og at han og Faten flyttet inn til familien for å støtte dem i sorgen da de fikk dødsbudskapet. De bodde der i tre uker.

Assidiq hevder at noe av informasjonen Storhaug omtaler i sin bok og på sin blogg var sensitiv og kunne sette familiemedlemmer i direkte fare.

«I boken beskriver du deg selv nærmest som en reddende engel som kom inn og reddet dagen og familien. På vegne av familien vil jeg bare gjøre det klart. Du var det motsatte, du var den som nesten fikk alt til å kollapse», skriver Assidiq.

Ingen kommentar

Hege Storhaug sier i en tekstmelding til Nettavisen at hun ikke kan uttale seg i denne saken av hensyn til blant annet kilder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.