RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevnet utroskap med saks

Sist oppdatert:
En elev ved Moheia videregående skole fikk et rift i hjerteposen da den sjalu 19-åringen gikk til angrep.

Mandag starter rettsaken mot en 19 år gammel gutt som stakk ned en ett år eldre elev ved Moheia videregående skole i Mo i Rana i april i fjor. Offeret ble stukket med saks. Bare rask, livreddende behandling gjør at han lever i dag.

Tiltalte erkjenner de faktiske forhold i tiltalen, opplyser forsvareren hans, advokat Marius Oscar Dietrichson. Han forteller hva som var bakgrunnen for det alvorlige angrepet i skolegården.

- Utro en natt
- Tiltaltes kjæreste hadde vært utro med fornærmede en natt forut for dette. Tiltalte ville snakke et alvorsord med fornærmede, og forsikre seg om at dette ikke skjedde igjen, sier Dietrichson til Nettavisen.

Tiltalte og fornærmede var bekjente. Fornærmede og tiltaltes kjæreste skal så ha blitt kjent med hverandre, og de skal etter hvert ha hatt en viss kontakt, noe tiltalte ikke syntes noe særlig om. Så en dag fortalte jenta at hun hadde vært utro med fornærmede.

Etter dette tok forholdet midlertidig slutt, før de to ble sammen igjen. Ifølge Dietrichson ville tiltalte nå ha en alvorsprat med fornærmede. På vei bort til fornærmede skal han ha tatt en saks han fant på skolen, og puttet den i lomma.

Svartnet
- Min klient ville si et alvorsord til fornærmede. Så har det svartnet for ham. Han sier selv at han ikke så for seg at noe sånt kunne skje, sier Dietrichson.

- Men han tok jo med seg en saks?

- Ja. Han ville nok forvisse seg om at han (fornærmede, red.anm.) ville høre. Men han hadde ikke til hensikt å bruke saksa fysisk.

- Hva var det som gjorde at han likevel brukte den, tror du?

- Fornærmede ville nok ikke si unnskyld, eller beklage det som hadde skjedd, sier Dietricshon.

Tiltalen fra Statsadvokaten i Nordland lyder på drapsforsøk. Det er satt av tre dager til rettssaken i Rana tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere