RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX

Høiby avvist for fjerde gang

Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): For fjerde gang har Agder lagmannsrett avvist ny behandling av Espen Høibys anke. Dermed går saken nok en gang til Høyesterett.

Espen Høiby engasjerte privatetterforsker Tore Sandberg for å påvise at ekskjæresten, offeret i voldssaken, taler usant om skadene hun ble påført.

Dokumentene har tydeligvis ikke overbevist lagdommerne Dag Bugge Nordén, Steinar Thomassen og Åse Berg i Agder lagmannsrett, som er enstemmige i sin beslutning.

Dømt
I alvorlige straffesaker har partene automatisk rett til ankebehandling, men i mindre saker, som denne, vurderer lagmannsretten om den vil tillate ankebehandling.

Espen Høiby (44) ble 1. september dømt til 60 dagers fengsel og til å betale 40.000 kroner til ekskjæresten, etter at han skal ha banket henne opp på en fest i 2002.

Agder lagmannsrett sender saken videre til Høyesteretts kjæremålsutvalg. Tidligere påla Høyesterett lagmannsretten å behandle ankespørsmålet på nytt på grunn av saksbehandlingsfeil.

Denne gangen mener Høiby at aktor i tingretten var inhabil, fordi aktor var siktet av Sefo i forbindelse med etterforskning av lekkasjer til pressen. Det var forsvarer John Christian Elden som anmeldt politiet for å lekke.

Agder lagmannsrett uttaler fredag at man ikke anser aktor, politiadvokat Arne Kjønstad, som inhabil under straffesaken.

Mener inhabiliteten fortsetter
Men det mener Høiby og Elden, og fordi Kjønstad også har kommet med uttalelser fra politiet i ankesammenheng, mener Elden at inhabiliteten fortsetter.

- Nå gjenstår Høyesteretts kjærmålsutvalg, som skal vurdere om aktor var inhabil da saken gikk for retten i fjor, sier advokat John Christian Elden til TV 2 Nettavisen.

Elden mener Kjønstad var inhabil fordi han formelt sett var under etterforskning for lekkasjer til pressen fra politiet, etter at Elden anmeldte politiet til Politiets særskilte etterforskningsorgan (Sefo).

- Jeg hadde ventet at lagmannsretten hadde vurdert materialet fra Tore Sandberg. At retten fortsatt mener Arne Kjønstad er habil, var som ventet, sier Elden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere