RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høiby beholder flylappen

Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
Sist oppdatert:
Luftfartstilsynet har etter nøye vurdering bestemt at voldsdømte Espen Høiby får beholde sitt flysertifikat. SAS er fornøyd.

Tilsynet finner heller ikke grunnlag for å komme med andre reaksjoner overfor flykapteinen i SAS, skriver Aftenposten.

Kronprinsessens bror er meddelt avgjørelsen skriftlig, og dermed er punktum satt i saken om hvorvidt han får fortsette å fly eller ikke. Høiby er dømt til 60 dagers ubetinget fengsel for vold mot en tidligere kjæreste.

- Vi er tilfredse
SAS er fornøyd med konklusjonen fra Luftfartstilsynet.

- Vi er tilfredse med den konklusjonen de har kommet fram til. Nå håper vi at denne saken er over, sier pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS til TV 2 Nettavisen.

Høiby gikk av i stillingen som sjef for SAS sine rundt 600 norske piloter da dommen mot ham ble rettskraftig i mars i år. Både han og SAS ønsket at han skulle fortsette som pilot. Det er imidlertid Luftfartstilsynets juridiske avdeling som i to måneder har jobbet med å vurdere om han skulle få gjenutstedt sitt flysertifikat.

Belastende sak
Meisingseth opplyser at Høiby har vært pilot mens vurderingen har pågått. Hun legger ikke skjul på at dette har vært en belastende sak for SAS.

- Dette har vært en sak som har fått unødvendig mye oppmerksomhet, og vi håper nå at vi kan legge den bak oss, sier pressetalskvinnen til TV 2 Nettavisen.

- Har dere tillit til at Høiby etter voldsdommen vil kunne takle en eventuell krisesituasjon i lufta?

- Klart det har vært vurdert. Espen Høiby har som alle piloter vært gjennom alle regelmessige tester, både fysiske og psykiske som alle andre flyvere. Vi har ingen grunn til å tro at han ikke er skikket til å fly, sier Meisingseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere