Gå til sidens hovedinnhold

Hilde og Arne ble trukket ut av over 400 svette «søringer»: - Tuller du? Skal vi til Tromsø?

Trosser flyskrekken og flykter fra varmen.

(NORDLYS): Da Hilde Østerholt så en artikkel i VG torsdag formiddag om at Nordlys skulle spandere tromsøtur til to overopphetede «søringer» i helga, var hun ikke sen om å hive seg over tastaturet.

- Skal vi til Tromsø? Tuller du? Jeg vinner jo aldri noe, så jeg fortalte det ikke til mannen min før etter at jeg hadde søkt, sier hun glad til Nordlys.

Konkurransen ble lansert torsdag formiddag, som et motsvar til VGs tilbud om å sende to værsyke nordlendinger til sol og varme i Oslo. Over 400 personer, som har sett seg lei på hetebølgen sørpå, meldte sin interesse til Nordlys på bare få timer.

Nyhetene om helgeturen kom som en stor overraskelse for Bærum-paret. Østerholts mann, Arne Åkvik, må dobbeltsjekke at det er Nordlys som ringer.

- Han fyller 45 år på fredag, så dette blir bursdagsgaven, sier Østerholt og ler.

Les mer: Er du lei av rekordvarmen? Nordlys sender to svette «søringer» på weekendtur til Tromsø for avkjøling!

Trosser flyskrekken

Selv har hun aldri vært nord for Nord-Trøndelag, men har lenge drømt om å se Tromsø og Nord-Norge. Det er imidlertid én hindring hun må gå igjennom for å komme seg nordover:

- Jeg har flyskrekk, og startet å fly igjen for to år siden, etter å ha hatt et opphold på 13 år. Så jeg gruer meg skikkelig til flyturen, men jeg får vel bare ta meg et glass vin, sier Østerholt og ler.

Men oppover, det skal hun. Nå gjenstår det å finne ut hva paret vil se av Nordens Paris.

- Vi må i alle fall få med oss Ishavskatedralen, og det hadde vært veldig gøy om vi kunne gått oss en tur i naturen. Så håper jeg vi kan få noen tips fra noen lokale. Jeg tror vi kommer til å møte mange hyggelige mennesker, ut i fra det jeg har blitt fortalt om byen, sier hun.

Flere artikler fra Nordlys finner du her.

- Gjennomsvett

Det er ingen hemmelighet at maimåneden i sør har levert rekordtemperaturer. I parets hjem på Vøyenenga i Bærum viser målestokken 29,4 grader i skyggen torsdag ettermiddag, og Østerholt ser nå fram til å komme opp til kaldere strøk.

- Det er veldig deilig når du har ferie, men nå må vi gjøre vanlige ting. Her blir vi gjennomsvette av å rydde oppvaskmaskinen, så det blir deilig med litt kaldere temperaturer, sier den fornøyde østlendingen, og legger til at hun må vurdere å finne fram vinterklærne igjen.

- Jeg så at det har vært seks grader der. Men vi kommer ikke til å angre - jeg blir veldig sur når det er så varmt. Så jeg gleder meg helt sinnssykt, både til å komme meg bort og bli litt blid igjen, avslutter hun.

Her er noen av de mange henvendelsene Nordlys fikk inn:

Hei!! Vi er to veeeldig svette søringer som ønsker oss oppover til Tromsø! Vi har to polarhunder som også holder på å dø av varmen her. Vi er veldig turglade og får ikke gjort stort i denne varmen! Hjelp oss å komme oss bort herfra og vi blir super glade! Sender med bilde av oss da det fremdeles var tur temperaturer her i Østfold for oss.

NN

Jeg hater varmen intenst og har lyst til å flytte nordpå som klimaflykning. Da hadde det vært kjekt med en liten test tur, først, siden jeg aldri har vært i Tromsø før! Har aldri opplevd midnattssol heller..

NN

Hører dette er Norges fineste by! Vi har ikke sovet på en uke pga varmen, klarer heller ikke å jobbe, det er alt for varmt til noe som helst! Jeg har allerede googlet ferie til Nord-Norge i sommer, men flybillettene er ganske kostbare, send meg og mannen min, så blir vi evig takknemlige

NN

Kommentarer til denne saken