RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hindrer etterforskning av dødsfall

Sist oppdatert:
Myndighetene i de Forente Arabiske Emirater hindrer etterforskningen av dødsfallet på det norskregistrerte «Champion Pioneer». Alle vitnene er satt i arrest.

Sist uke ble det kjent at en mann var funnet død om bord på det norskregistrerte skipet «Champion Pioneer». Samme dag reiste etterforskere fra politiet i Hordaland og Kripos til Fujaira i De Forente Arabiske Emirat for å etterforske dødsfallet. Etterforskning har det imidlertid blitt lite av.

- Nei, tiden har for det meste gått til å diskutere jurisdiksjon med politiet der nede. De har et noe annet syn på dette spørsmålet enn oss, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Krogvold forklarer at det har vært vel så mye diplomati som jus som har blitt diskutert.

- Det er en spesiell situasjon og en spesiell tid til å diskutere politispørsmål, forklarer Krogvold.

Hindrer etterforskningen
Etterforskningen av selve dødsfallet er dermed forhindret. Så langt har etterforskerne vært om bord på båten, men de har hatt begrenset kontakt med mannskapet.

- De har jobbet som best de kan, men det er på langt nær så effektivt som her. Det lokale politiet har tatt i land kapteinen og rundt åtte vitner, og har satt dem i varetekt, forteller Krogvold.

Krogvold understreker at det foreløpig er for tidlig å si noe om dødsårsaken, til det har etterforskningen ikke kommet langt nok.

Pakker og drar hjem
Så langt har etterforskerne sendt rapporter tilbake til Norge. Rapporter kan fort bli det eneste de norske etterforskerne leverer.

- De møter i dag politisjefen i Fujaira og representanter fra De Forente Arabiske Emiraters justisdepartement. Dersom dette møtet blir positivt, vil etterforskerne kanskje bli noen dager til. Hvis ikke får vi vurdere å pakke og reise hjem igjen, sier Krogvold oppgitt.

- Allerede i dag?
- Ja, svarer han kontant.

Situasjonen for nordmenn i De Forente Arabiske Emirater regnes for å være normal. iBergen.no får opplyst fra Utenriksdepartementet at de ikke har mottatt trusler mot norske interesser eller ambassaden i Emiratene.

Det er Kripos som håndterer denne saken for norske myndigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere