RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk bunn for KrF

Sist oppdatert:
KrF får en oppslutning på bare 5,4 prosent i en måling for oktober. Arbeiderpartiet er landets største parti med 24,4 prosents oppslutning.

KrF går tilbake med 7,0 prosentpoeng fra partiets oppslutning ved stortingsvalget i 2001, viser den nye målingen fra Sentio-Norsk Statistikk.

Målingen er utført blant 1.000 personer for Nationen, Dagen og Klassekampen i oktober. Det er den laveste velgerstøtten KrF noen gang har fått i en partimåling.

Arbeiderpartiet går fram med 0,1 prosentpoeng, til 24,4 prosent. Frp går fram med 8,1 prosentpoeng fra 14,6 prosent oppslutning ved stortingsvalget, til 22,7 prosent oppslutning i oktober. SV får en oppslutning på 19,7 prosent, som er en framgang på 7,2 prosentpoeng.

Høyre går tilbake med 4,0 prosentpoeng, til 17,2 prosent. Også Sp og Venstre går litt tilbake, henholdsvis 0,9 prosentpoeng og 0,2 prosentpoeng, og ender med en oppslutning på 4,7 og 3,7 prosentpoeng. RV går fram med 0,2 prosentpoeng, til 1,4 prosent.

Ved kommunevalget i år fikk KrF en oppslutning på 6,4 prosent. KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland sier til Nationen at dette ikke kan fortsette. Hun mener opposisjonspartiene svartmaler regjeringens politikk, og at det er årsaken til at KrF gjør det så dårlig på målingene.

– KrF må markere seg enda bedre og fortelle hva vi får til. Det er mange saker der KrFs politikk vises igjen i regjeringen, men dette får vi ikke gjennomslag for, sier hun.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere