RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk Frp-ordfører

Frp har fått sin første ordfører i Nord-Norge; John Karlsen fra Nordreisa i Troms. Dermed er det slutt på 100 års Ap-styre i kommunen.

- Det er klart at det er veldig artig å ha gjort et godt valg, men dette blir ikke noe enmannsshow, sier Karlsen til TV 2 Nettavisen.

Frp fikk nærmere 33 prosent ved kommunevalget, og i onsdag klokken 11.00 ble det klart gjennom et valgteknisk samarbeid mellom Høyre og KrF at John Karlsen blir ordfører.

Roser partiene
Karlsen understreker at det alltid har vært et godt klima, ikke bare mellom de borgerlige partiene, men mellom alle partiene i kommunen. Derfor overrasker det ham ikke at KrF i kommunen nå har sørget for at han blir ordfører, til tross for at KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland har bedt representanter i partiet om det motsatte.

- Jeg tror absolutt at vi også skal klare å komme fram til en felles politisk plattform, sier Karlsen.

Stort løft
Han satser nå på å få bygd en ny skole i kommunen.

- Det den koste nærmere 50 millioner kroner, og vil være det største økonomiske løftet. Dessuten vil vi utrede omorganisering i kommunen.

Samarbeidet mellom de tre partiene innebærer at Terje Olsen fra Høyre blir varaordfører i kommunen. Nordreisa har to hovedutvalg. Frp skal lede hovedutvalget for drift, mens Høyre skal lede levekårsutvalget. KrF får et medlem i begge hovedutvalgene og et medlem i formannskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere