RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk tv fra retten

Sist oppdatert:
For første gang i historien har tingretten tillatt filming av prosedyren i en straffesak. Mandag vil tv-titterne selv få høre avslutningen i den mye omtalte trafficking-saken.

TV 2 har som det første mediet i Norge fått lov til å filme aktor og forsvarernes prosedyrer under hovedforhandling i tingretten. Det skjer på mandag og tirsdag når den mye omtalte trafficking-saken går mot sin avslutning i Oslo tingrett.

TV 2 Nettavisen vil også legge ut lengre deler av prosedyren på nettet.

Første gang
- Dette er en historisk begivenhet fordi man har åpnet for mer filming i lav rett enn noen gang, sier nyhetsredaktør Kjell Øvre Helland til TV 2 Nettavisen.

Helland sier at trafficking-saken også er en sak av stor samfunnsmessig betydning. Det er første gang i norsk historie at personer har blitt tiltalt for trafficking i Norge. Mandag vil tv-seerne selv kunne se og høre hva påtalemyndigheten bygger på når den mener at de tiltalte bør dømmes for menneskesmugling, hallikvirksomhet, og overgrep.

Han tror at tv-seerne gjennom bildene fra retten vil få en unik innsikt i saken, men også i hvordan den norske rettspleien fungerer. Han mener også at filming i retten vil være med å styrke rettssikkerheten ytterligere her i Norge.

- Redaktøransvar
- Det er klart det vil være mange saker der vi må beskytte aktørene, men det vil være et redaktøransvar som i andre typer saker. I denne saken har vi et godt samarbeid med retten, påtalemyndigheten og forsvarerne for å få dette til, sier han.

Alle åtte tiltalte har nektet for skyld i forhold til tiltalen om trafficking. De har i Oslo tingrett forklart at de kjente kvinnene, men at de ikke har presset dem til prostitusjon eller operert som deres halliker.

Dette er ikke første gang TV 2 utvider grensene for hva tv skal ha lov til i norske rettssaler. Etter at TV 2 filmet domfelte Viggo Kristiansen i Baneheia-saken, ble selskapet anmeldt men vant til slutt fram i Høyesterett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere