RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hiv-hjelp fra havet

Sist oppdatert:
Havbunnen kan hjelpe forskere i jakten på medisiner mot hiv og hepatitt C.

Forskere fra Fiskeriforskning i Tromsø leter nå etter biologiske stoffer fra reker, kreps og sjøstjerner som kan hindre spredning av disse virusene i mennesker.

Det finnes stoffer i alle virus som produserer nye virus. Forskerne jobber med å finne molekyler i arktiske sjødyr som hemmer disse stoffene, for at virusene ikke skal spre seg i kroppen.

- Alle virus har enzymer som gjør at de kan formere seg. Dersom vi finner stoffer som kan hindre disse enzymene, kan viruset bli ufarliggjort, sier forsker Inge W. Nilsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Universitetet i Uppsala har et program for å utvikle medisiner av nye stoffer, og vil samarbeide med Fiskeriforskning dersom de lykkes i jakten.

Jakten på materiale fra fisk og sjødyr som kan benyttes i bioteknologi, har pågått lenge. Nilsen håper og tror de kan bidra i kampen mot hiv og aids.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere