RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hiv-mannen er pågrepet

Sist oppdatert:
Aktor krevde umiddelbar pågripelse av 49-åringen som er tiltalt for å ha utsatt to kvinner for smittefare.

Onsdag morgen skulle rettssaken mot mannen fra Oppdal, som er tiltalt for forsettlig å ha utsatt to kvinner for smittefare, ha startet i Trondheim tingrett. Men da tiltalte selv ikke møtte ble saken utsatt inntil videre, melder adressa.no.

Mannen skal samtykket overfor sin forsvarer at saken kunne gå uten ham, men det mente tingrettsdommeren ikke var forsvarlig. Aktor Marianne Høyer begjærte deretter umiddelbar pågripelse av 49-åringen.

- Tiltalte møtte ikke, og det må han. Fordi jeg kommer til å påstå en strengere straff en ett års fengsel er hans oppmøte nødvendig, sier aktor Marianne Høyer til Nettavisen.

Like før klokken 11 ble mannen pågrepet, og rettssaken vil starte igjen klokken 13.

- Alvorlig sak
Mannen skal ha utsatt de to kvinnene for smittefare, selv om han visste at han var smittet av hiv-viruset.

- Det er jo en alvorlig sak, og da må tiltalte møte. Jeg ba derfor om en beslutning på at han skulle pågripelse, og det fikk jeg av retten, sier politiadvokaten.

Forholdene han er tiltalt for fant sted på forsommeren i fjor. Den ene kvinnen hadde han samleie med i mai, mens han noen uker senere lå med den andre fornærmede kvinnen i Trondheim.

- Han har hatt samleie med to kvinner uten å ha tatt forholdsregler for overføring av smitte, påpeker Høyer overfor Nettavisen.

Dømt to ganger
Politiet ser alvorlig på saken, særlig fordi mannen to ganger tidligere er blitt dømt for det han nå er tiltalt for.

I 1999 ble han dømt til to år og ti måneders fengsel i Høyesterett, for å ha hatt ubeskyttet sex og dermed smittet sin samboer.

To år senere ble han i Trondheim tingrett nok en gang dømt for å ha utsatt en kvinne for smittefare. Han ble da dømt til ett år og ti måneders fengsel, men kvinnen ble ikke smittet av viruset.

Mannen fikk vite at han var blitt smittet av det farlige hiv-viruset for ti år siden.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere