RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hiv o'hoy - nå er plassen min

Gylfi Einarsson spilte sin første kamp fra start på 915 dager mot Lillestrøm. Han gir ikke så lett slipp på den plassen.

(iBergen.no) Sist Gylfi Einarsson spilte i Tippeligaen var han en av de beste spillerne med gul Lillestrøm-drakt. Deretter gikk turen til et totalt mislykket opphold i Leeds som resulterte i kun 26 kamper på tre år før Brann hentet han frem fra glemselen som en gammel slager i et Vidar Lønn Arnesen program. Sist søndag viste det seg at den gamle melodien med kraft, duellspill og målteft i boksen fortsatt funket. Og ingen klandrer han om han skriver om det gamle Sabeltann-refrenget: Hiv o'hoy, nå er plassen min. Det skal mye til før sist helgs midtbane blir skiftet ut.

Stor Stå omfavnet ham da han smelte Jan Gunnar Sollis innlegg i det lengste hjørnet.

- Er du så kald, så du åpningen?

- Nei, det kan jeg ikke skryte av. Jeg siktet mot lengste hjørne og var heldig. Jeg tror ballen gikk mellom minst ett sett med bein. Men slik er det jo ofte inne i boksen.

- Det har blitt hevdet at du ikke er klar, det så ikke slik ut?

- Jeg føler meg veldig bra, men jeg har spilt lite de siste årene og vet at jeg har enda mer å gå på, men så bra som jeg føler meg nå er det lenge siden jeg har følt meg.

Gjør ondt
- Gylfi er en slik spiller det gjør ondt å møte. Han er ikke stygg på noen måte, men han er knallhard. Du vet før du går inn i duellen at du får deg en smell, ler Mons Ivar Mjelde. Hans hodepine har vært at Eirik Bakke og Gylfi har vært for like i spillestilen. Mot Lillestrøm tok de et diamantgrep der Gylfi ble liggende like bak spissene og Eirik Bakke ble gående dypere, noe begge spillerne satte pris på.

- Og det å spille på kunstgress?

- Jeg bryr meg ikke om hva jeg spiller på så lenge jeg spiller, sier den islandske bautasteinen som ser ut som om Gustav Vigeland har hatt en finger med i skapelsen av ham.

- Vi vet det blir knallhard jobbing mot Tromsø på lørdag. Det er det eneste som hjelper der oppe. Tøft og hardt. Akkurat slik jeg liker det, sier Gylfi Einarsson som i løpet av en kamp for Brann fra start, plutselig ble nevnt i den islandske landslagsdiskusjonen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere