RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Colourbox.com

Hjalp far å stjele sin egen bil

Far og sønn ville heve forsikringspengene og fingerte et tyveri av seniors bil.

(iBergen.no) Nå er begge, samt en kamerat av sønnen, dømt for både falsk anmeldelse og forsikringssvindel i Nordhordland tingrett.

Planla sammen
De tre la svindelplanen sammen etter at sønnen (26) kom på ideen om å stjele farens bil og deretter få utbetalt forsikringspremien. Bilen skulle kameraten (29) få, mens sønnen skulle få 29-åringens bil i bytte.

Etter å ha stjålet bilen i juni 2005 oppbevarte 29-åringen den hjemme hos seg, der han skrapte inn et chassisnummer til en annen bil.

Fikk 73.000 kr
Faren (68) innleverte en anmeldelse til politiet dagen etter og fikk utbetalt 73.000 kroner fra forsikringsselskapet. I nærmere halvannet år så det ut til at de tre ville slippe unna svindelen. Både sønnen og kameraten kjørte rundt i bilene i Os, men i oktober 2006 var det slutt.

En ransaking hjemme hos 29-åringen avslørte det påståtte tyvegodset i garasjen og svindel-sammensvergelsen ble avslørt.

Alle tre tilsto da saken kom opp for retten før påske. Nordhordland tingrett anså sønnen som den mest aktive i svindelen, men han fikk likevel lavere straff en sine medsammensvorne. For mens han fikk 28 dager fengsel, ble faren og kameraten begge dømt til 36 dager.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere