*Nettavisen* Nyheter.

Hjelpevergen stanset bryllupet

Foto: (TV 2)

Fylkesmannen støttet hjelpevergen og stoppet bryllupet mellom Kåre Morten og Maybritt. Nå blir saken vurdert på nytt.

13.04.07 14:24

(iBergen.no) :Fylkesmannen i Hordaland vil se på Maybritt Stusdal Matre og Kåre Morten Watnes søknad om å inngå ekteskap med helt nye øyne, etter at paret har klaget på avslaget.

Kåre Morten Watne er ikke umyndiggjort. Men han har en hjelpeverge. I henhold til eksteskapsloven må han ha hjelpevergens samtykke for å gifte seg.

- Vi vil se på anken med nye øyne, og vurdere om vi er enige med oss selv, sier avdelingsdirektør Rune Bødtker i justis-og forvaltningsavdelingen hos fylkesmannen i Hordaland til iBergen.no.

Den konkrete saken kan ikke Bødtker uttale seg om på grunn av taushetsplikt, men uttaler på generelt grunnlag:

- Når en person som er under vergemål må vedkommende ha tillatelse av verge/hjelpeverge til å inngå ekteskap. Hvis vergens meningen er at den ene parten ikke vil være i stand til å ta seg av den andre parten, under for eksempel sykdom, så kan vergen nekte parten å inngå ekteskap, sier Bødtker.

- Under vår vurdering har vi altså gitt vergen rett i sin argumentasjon, og mener begrunnelsene som fremkommer er saklige. Men avslaget er nå klaget inn til oss på nytt, og jeg lover at vi vil se på klagen og argumentasjonen med nye øyne, og vurdere om vi er enige med oss selv. Saken vil til slutt bli behandlet av Barne,-ungdoms-og familiedirektoratet, sier Rune Bødtker.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.