RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjemmehjelp sexdømt

Sist oppdatert:
Hjemmehjelpen (29) er dømt til fire års fengsel for å ha hatt sex med to av sine brukere.

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Overgrepene skjedde da 29-åringen jobbet som hjemmehjelpvikar i Oslo kommune i februar 2004. Mannen, som er tyrkisk statsborger, er nå dømt for å ha hatt seksuell omgang med to av kvinnene han besøkte.

29-åringen er også fradømt retten til å ha et omsorgsyrke for all fremtid, ifølge dommen fra Oslo tingrett.

- Han har benyttet seg av at han var hjemmehjelp. Han har misbrukt sin stilling, sa dommeren under domsavsigelsen i Oslo tingrett mandag ettermiddag.

- Hjelpesløse personer
Mannen var kommunalt ansatt hjemmehjelp for de to kvinnene da overgrepene fant sted. I dommen står det at «retten finner det bevist at tiltalte handlet med forsett». Det påpekes også at kvinnene ikke var i stand til å gjøre motstand.

Den ene kvinnen er psykisk utviklingshemmet og har cerebral parese med delvise lammelser i kroppen. Den andre har lidelsen paranoid schizofreni «og derfor lett lar seg utnytte», ifølge tiltalen. På grunn av kvinnenes lidelser var han tiltalt for «seksuell omgang med noen som var bevisstløs eller av andre grunner var ute av stand til å motsette seg handlingen».

I dommen står det at retten finner det bevist at tiltalte forsto det han gjorde, og at 29-åringen var klar over at det var på grunn av hans stilling at han ble sluppet inn til kvinnene.

- Dette dreier seg om to voldtekter overfor to hjelpesløse personer. Begge har fått alvorlige psykiske belastninger som følge av overgrepene de har blitt utsatt for, påpekte dommeren da dommen ble lest opp.

- Svært alvorlig handling
Mannen, som har bodd i Norge siden 2002, må belale 125.000 kroner i oppreisning til hver av de to kvinnene.

- Disse to sårbare kvinnene er blitt fratatt en grunnleggende trygghet i sitt eget hjem. Det må også tas hensyn til at dette er svært alvorlige handlinger, vektla dommeren.

29-åringen anket dommen på stedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere