RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Esther-Marie Wiig
Esther-Marie Wiig (Scanpix)

Hjemmehjelp svindlet advokat-mor

Sist oppdatert:
Christian Wiigs mor, tidligere hoffreporter Esther-Marie Wiig (92), ble svindlet for nær 300.000 kroner.

Tirsdag kveld ble en tidligere ansatt i hjemmetjenesten i Trondheim pågrepet og siktet for grovt bedrageri, skriver Adresseavisen.

Ifølge politioverbetjent Geir Denstad ved økonomiavsnittet på Sentrum politistasjon i Trondheim har kvinnen tilstått i politiavhør. Hun risikerer fengsel inntil seks år.

Esther-Marie Wiig, som i sine yngre dager var en profilert mote- og kjendisreporter, er også mor til en av landets mest kjente advokater, nemlig Christian Wiig.

Den 33-årige kvinnen som er siktet for bedrageri av 271.000 kroner, jobbet frem til i fjor høst som kommunal hjemmehjelp for Esther-Marie Wiig. Også hennes samboer er pågrepet og siktet for samme forhold, men avhør av mannentyder på at han har vært uvitende om underslaget, skriver Adresseavisen.

Da kvinnen sluttet som kommunal hjemmehjelp, fortsatte hun å møte Esther-Marie Wiig privat. Det var ved et av disse møtene at kvinnen skal ha stjålet bankkortet til 92-åringen og skaffet seg uttakskoden. 20. september i fjor startet kontotappingen.

Frem til tappingen ble oppdaget 26. januar i år og banken varslet Esther-Marie Wiigs pårørende, skal kvinnen ha klart å bruke kortet til å kjøpe varer for rundt 200.000 kroner og tatt ut rundt 70.000 kroner.

Esther-Marie Wiig er enke etter høyesterettsadvokat Thorvald Wiig, som var forsvarer under landssvikeroppgjøret og en høyt dekorert Rotary-mann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere