RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Hjemmesykepleiere får livvakt

Sist oppdatert:
Hjemmesykepelere som steller en 36-åring i Loddefjord har med seg livvakt - for å unngå sjikanering fra pasientens familie.

Ordningen ble innført i sommer og koster skattebetalerne 60.000 kroner i måneden, skriver Bergens Tidende på nett.

36-åringen er totalt avhengig av hjelp. Han bor i en kommunal leilighet, og har til enhver tid to pleiere hos seg. Familien til 36-åringen synes Bergen kommunes tilbud er for dårlig, mens kommunen beskylder mannens mor og søster for å trakassere pleierne.

Konflikten har vart i månedsvis.To ganger har hovedverneombudet vurdert å stenge tiltaket på grunn av et skadelig arbeidsmiljø. I sommer førte konfliktnivået til at kommunen kontaktet et privat vaktselskap.

Vektere er nå leid inn for å beskytte de kommuneansatte mot familien. Kommunaldirektør Finn Strand anslår prisen til om lag 60.000 kroner i måneden.

Når de pårørende vil besøke mannen, er det vekteren som lukker opp døren og sørger for overlevering av nøkkel. Kommunen har vedtatt at det ikke skal være noen kontakt mellom pleierne og de pårørende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere