RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjermann i tenkeboksen

Foto: Ole Berg-Rusten/SCANPIX
Sist oppdatert:
Men han har klare tanker om hvem som bør velge nytt barneombud.

Ny barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt skal lyse ut stillingen som barneombud på nytt - og har bestemt at et eksternt rekrutteringsbyrå skal lede an.

Barneombud Reidar Hjermann, som ble innstilt som nummer to etter Ida Hjort Kraby, gikk raskt ut og kritiserte Huitfeldts initiativ.

På sine hjemmesider oppfordrer nå barneombudet til å la barnas stemme bli hørt når nytt ombud skal velges: «Barneombudet mener at barn og ungdom bør være med i rekrutteringen av et barneombud», heter det.

- Ta med barna på råd
Ombudet ønsker at et uavhengig råd av forskere og andre eksperter på barns rettigheter, politikere, representanter for frivillige organisasjoner, og ikke minst barn og unge selv deltar i dette.

- Uavhengig ungdom må ha en naturlig rolle i et slikt råd, sier barneombud Reidar Hjermann.

Hjermann viser til forhold i Irland, England og Wales, hvor kandidater til barneombudsstillingen intervjues av både ungdom og voksne:

- Norge hadde verdens første barneombud. Dessverre har andre land løpt fra oss når det gjelder utvelgelsesprosessen. Nå må vi sørge for å ta igjen forspranget, sier Reidar Hjermann.

Saken fortsetter nedenfor.

I tenkeboksen
Til Nettavisen sier Hjermann at han ikke har bestemt seg for om han selv vil delta i en ny søkerunde:

- Nei. Jeg har ikke bestemt meg ennå, men har jo litt tid på meg til det, skriver Hjermann i en tekstmelding til Nettavisen torsdag morgen.

Barne- og likestillingsdepartementet har foreløpig ikke bestemt hvem som skal lede ansettelsesprosessen. De vet heller ikke hvor lang tid dette vil ta, får Nettavisen opplyst onsdag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere