*Nettavisen* Nyheter.

Hjerneskadd av pepperspray

Politimannen ble hjerneskadet under testing av pepperspray.

22.08.07 19:05

For første gang er en politimann erklært hjerneskadet etter å ha blitt eksponert for pepperspray. Mannen ble skadet under testing av pepperspray i politiets regi i 2003. Nå varsler han millionkrav mot arbeidsgivers forsikringsselskap, skriver Politiforum.

- Stolte på arbeidsgiver
- Jeg stolte på at min arbeidsgiver hadde testet dette godt nok, slik at det ikke var muligheter for varige skader, sier politimannen til fagbladet. Han ønsker å være anonym fram til saken mot Statens Pensjonskasse er ferdigbehandlet.

Det gikk i svart for mannen da han fikk sin dose pepperspray i øynene. Bedriftslegen mente reaksjonen bunnet i psykososiale forhold, men i sommer fikk mannen en spesialisterklæring som fastslår at hjerneskaden skyldes peppersprayeksponeringen. Samtidig ble han erklært for 15 prosent medisinsk invalid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kan bli flere erstatningskrav
Mannens advokat, Terje Scavenius, utelukker ikke flere erstatningskrav fra andre skadde politifolk:

- Vi håper nå at når den medisinske ekspertisen på landets ledende sykehus har konstatert at det er medisinsk årsakssammenheng mellom pepperspraypåvirkningen og hjerneskaden at også Statens Pensjonskasse vil akseptere dette. I så fall vil min klient få full erstatning for sitt inntektstap og sitt medisinske mén, sier Scavenius til fagbladet.

Konsentrasjonsproblemer
Mannen har til daglig store plager og sliter med blant annet konsentrasjonsproblemer og trøtthet. Han har forsøkt å komme tilbake i jobb, men klarte det ikke. Uførheten har ført til store økonomiske problemer.

- Det er en fortvilet situasjon jeg har havnet i. Jeg ser virkelig fram til saken er ferdig behandlet. Først da kan jeg begynne å leve for fullt igjen, sier politimannen til Politiforum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag