*Nettavisen* Nyheter.

Hjerte-trøbbel på protest-marsj

Foto: MMS-foto: Frank Hugo Ådland

49-åringen skulle gå til Oslo i protest mot Trygdeetatens Innkrevingssentral. Tirsdag endte han på sykehus i Hønefoss, med hjerteflimmer.

10.01.06 15:34

Frank Hugo Ådland (49) mener Trygdeetatens Innkrevingssentral har ødelagt livet hans. En bidragstvist på slutten av 80-tallet har gitt 49-åringen høy gjeld og problemer med å skaffe penger til å overleve.

Han bestemte seg derfor for at nok var nok - og ville til Oslo for å konfrontere arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) med saken.

Søndag startet turen over fjellet. Planen var å gå over fjellet, men det kalde været fikk ham til å revurdere planene litt.

- Jeg skal sykle til Voss, så må jeg nok haike over fjellet og gå fra Gol og ned til Oslo. Jeg kan ikke sette liv å helse på spill med å gå over fjellet på denne tiden av året. Målet er jo å komme fram, sa Ådland til iBergen.no søndag.

Sykehus
I dag, to dager senere, kommer den foreløpig siste MMS-meldingen fra 49-åringen.

«Kl. 07 i dag våknet jeg med hjerteflimmer. Kl. 09 bar det med sykebil fra Nesbyen til Hønefoss, og her ligger jeg ennå.», står det i meldingen iBergen mottok.

Ådland skulle etter planen gå fra Nesbyen til Flå i dag, men i stedet ble det ambulanse til Hønefoss.

- Det var svært ubehagelig, men jeg var aldri redd eller engstelig, sier Ådland på telefon fra sykehuset. Da var han nettopp utskrevet fra sykehus igjen, og på vei tilbake til Nesbyen.

- Alle sakene mine ble liggende igjen på hotellet på Nesbyen, så jeg må tilbake dit for å hente dem. Jeg blir derfor på Nesbyen til i morgen, og fortsetter deretter turen, sier han.

Skeptisk
Ådland har også tidligere hatt hjerteflimmer, sist i november i fjor, og han ble derfor ikke redd. Men familie og venner er lite begeistret for det som skjer, og ber ham tenke sikkerhet.

- Jeg skal ha et lite familieråd når jeg kommer til Nesbyen, og da skal vi diskutere hvordan vi skal løse dette. Jeg skal til Oslo, men må selvsagt også tenke på helse og sikkerhet. Det kan derfor tenkes at jeg må erkjenne at jeg ikke klarer å gå hele veien, og kanskje haike deler av veien, sier Ådland.

- Det er ikke noe nederlag for meg å måtte haike deler av strekningen. Jeg har gjort mitt beste og gjort et ærlig forsøk. Det viktigste er å få kommet til Oslo og møte statsråden, sier Ådland.

49-åringen satser på at han når frem til Oslo fredag - enten gående eller haikende.

Kaldt
Meldingene fra Frank Hugo Ådland mandag tydet ikke på noen særlig fornøyelig tur mot hovedstaden.

«Minus 18 grader i Nesbyen, og beina verken», het det i den ene meldingen iBergen.no mottok.

Etter en sponset natt på Pers hotel på Gol natt til mandag, gikk turen til Nesbyen mandag. Vonde bein gjorde at turen stoppet der, etter to mils marsj. Også der var Ådland heldig og fikk sponset hotellrom og frokost.

«Har hatt litt problemer med kulde i dag. Drikkevannet mitt fryser og det er minus 18 ute» het det i meldingen mandag kveld.

Ikke alene
Ådland understreker at han ikke tar turen til Oslo bare for egen del, og sier han vil sette fokus på en situasjon mange andre også opplever.

- Jeg skal legge fram saken min og fortelle at jeg ikke er alene. Det er staten som krever inn pengene fra oss, og da er det også de som gjør oss til gjeldsslaver. Forskjellen fra meg til mange andre, er at jeg ikke klarer å sitte i stolen hjemme å bare godta, sier Frank Hugo Ådand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.