RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjertesyk fikk ikke ambulanse

Hjertesyke Bente Rasmussen ble avvist av nødsentralen da hun fikk et illebefinnende på nyttårsaften.

(iOslo) Da pulsen til den 17 år gamle jenta sank og pusten hennes ble tyngre, tok venninnene hennes ansvar og ringte 113. Men beskjeden de fikk var: - Slutt å tulle med oss, skriver VG.

Hele fire ganger ringte venninnene nummeret, uten at de fikk hjelp.

Til slutt ble de nødt til å henvende seg til en nabo, som fikk kjørt Bente fra Nordstrand til akuttmottaket på legevakten i Oslo.

Moren til 17-åringen reagerer kraftig på at personalet på nødsentralen ikke tok oppringningene seriøst, og spesielt når det dreier seg om ei jente som har beviselige hjerteproblemer. Bente fikk nemlig for tre måneder siden operert inn en microchip i hjertet. På grunn av sin helsetilstand, tok hun det svært rolig nyttårsaften. Men like over midnatt, besvimte hun i sofaen.

- Jeg satt og pratet med en kamerat. Plutselig merket jeg at jeg datt ned på gulvet og ble borte. Så kjente jeg at han slo meg forsiktig i ansiktet. Jeg pustet tungt og hadde lav puls, sier hun til avisen.

Nå skal avdelingsoverlege på AMK-sentralen, Asgeir M. Kvam, se nærmere på saken, og beklager dersom ambulansepersonalet har kommet med uheldige uttalelser.

Les flere saker på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere