Høibys anke avvist

Foto: Jørgen Dahl Kristensen (Aftenposten)

Agder lagmannsrett har avvist anken til Espen Høiby, som er dømt for vold mot sin ekskjæreste.

06.10.03 19:16

Det melder TV 2.

Lagmannsretten viser i sin avgjørelse til straffprosesslovens paragraf 321. Der heter det at en anke til lagmannsretten kan nektes fremmet når retten finner det klart at anken ikke vil føre frem.

Høibys advokat, John Christian Elden, mener lagmannsretten har begå tt en saksbehandlingsfell. Han har påklaget beslutningen til Hø yesterett.

- Lagmannsretten avgjorde saken samme dag de fikk den inn, uten at jeg fikk kommentere aktors tre sider lange ankeskriv, sier Elden til TV 2.

- Saksbehandlingsfeil
- Det er en åpenbar saksbehandlingsfeil. I alle fall når aktor kommer med en rekke påstander som etter vår oppfatning ikke er korrekte om faktum, sier han til TV 2 Nettavisen.

44 år gamle Høiby ble 1. september dømt til 60 dager ubetinget fengsel og 40.000 kroner i erstatning og oppreisning for å ha utøvet vold mot sin ekskjæreste.

Dommen falt dermed på dagen ett år etter at voldshandlingene på 40-årslaget på Søgne gamle prestegård fant sted, natt til 1. september 2002.

SAS avventer
Espen Høiby ble midlertidig satt på bakken i SAS og fratatt jobben som basesjef da saken mot ham ble reist.

Innformasjonssjef Siw Meisingseth vil ikke kommentere avvisningen fra Agder lagmannsrett, all den tid kjennelsen er anket til Høyesterett.

- Vi har hele tiden sagt at vi vil vente til det foreligger en rettskraftig dom, men ledelsen i SAS har helt sikkert tenkt gjennom hva som da vil skje.

- Så konsekvensene for Høiby er klare, når endelig dom foreligger?

- Ja, du kan si det slik, sier Meisingseth

Mente Høiby sparket
Espen Høiby innrømmet tidlig å ha dyttet sin ekskjæreste (41) slik at hun falt og slo seg samt brakk en finger. Forklaringen holdt han fast ved fra første stund.

Men påtalemyndigheten mener at Høiby etterpå spente ben for kvinnen, og sparket henne en rekke ganger mens hun forsvarsløs lå nede.

Aktor hadde lagt ned påstand om 90 dager ubetinget fengsel, mens forsvareren hevdet at Høiby er uskyldig i legemsbeskadigelse.

I retten kom det frem at Espen Høiby levde et hektisk liv i fjor, og at søsteren Mette-Marits inntreden i kongehuset belastet familien kraftig.

Høiby selv ønsker ikke å kommentere at anken nå er avvist.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.