– Det å komme med trusler er helt uakseptabelt og jeg har full tillit til den måten Marianne Telle og styret og ledelsen i Helse Nord har håndtert saken på. Dette var en så alvorlig sak at den måtte få konsekvenser, sier Høie til NRK.

Les: Tre topper i ledelsen i Universitetssykehuset Nord-Norge slutter

UNN-direktør Tor Ingebrigtsen, styreleder Jorhill Andreassen og nestleder Erling Espeland går alle av etter at styrelederen i Helse Nord gikk ut og fortalte at hun var blitt utsatt for trusler fra Ingebrigtsen. Det ble klart etter et ekstraordinært styremøte fredag.

Les også: Sykepleierforbundet mener UNN-direktørens avgang er trist

Helseminister Bent Høie forteller at han var orientert om saken allerede i forrige måned.

– Jeg fikk informasjon i begynnelsen av januar om hvem som sto bak truslene mot Marianne Telle, og forventet selvfølgelig at Helse Nord og styret i Helse Nord håndterte saken. Det har de gjort, sier Høie.

Telle bekreftet onsdag overfor Dagens Medisin at hun før jul ble truet av Tor Ingebrigtsen i forbindelse med striden om å etablere et såkalt PCI-senter i Bodø. Dette er et tilbud om avanserte metoder for behandling av pasienter med hjerteinfarkt. Nyetableringen i Bodø skal ledelsen ved sykehuset i Tromsø ha vært sterkt imot.

– Han sa at dersom så skjedde, ville det få alvorlige konsekvenser for mitt vedkommende. Han sa ting som at «vi er rasende på deg», «du vil bli knust», «du vil ikke ha noe igjen», sier Telle til iTromsø.