*Nettavisen* Nyheter.

Hold deg frisk på festival

Mye alkohol, lite søvn og regn i bøttevis kan lett bli en utfordring for helsa.

28.06.07 06:55

(SIDE2): Under både Norwegian Wood og nå også Hove-festivalen har regnet bøtta ned. For Roskilde-festivalen er det heller ikke meldt strålende vær, og da er det viktig å ta sine forholdsregler.

Les saken: Hove-festivalen evakueres

Her er noen gode tips for å holde både varmen og helsa i sjakk under årets festivaler.

Varm på beina
Hvis regnet høljer ned er det ikke så mye annet enn slagstøvler som gjelder. Bruk raggsokker i slagstøvlene for å holde deg varm på beina. Er du varm på beina klarer resten av kroppen å holde seg varm også. Sørg for å ha et skjerf i halsen og en varm jakke tilgjengelig.

Les saken: Slik knekker du festivalkoden

Drikk vann
Ikke glem å få i deg nok væske. Erfaringsvis er det mye alkohol som konsumeres på festival og kroppen brytes ned. Husk å drikke vann! Bland gjerne en c-vitamin tablett i vannet dersom du drikker mye alkohol og spiser lite næringsrik mat.

Begrens alkoholmengden
Vet du egentlig hva du tåler av alkohol? Sjekk selv her: Så mye alkohol tåler du

Sov nok
Lite søvn går ut over immunforsvaret ditt. Selv om du vil få med deg mest mulig for pengene på festival så hjelper det lite om du blir syk etter første dagen fordi du har festet for hardt og sovet for lite.

Spis før du drikker alkohol
Så slipper du å bli fort full og kroppen din får i seg næring før du gir den gift.

Både maten, hvor ofte du drikker og hvor fort du drikker har innvirkning på hvor fort du kjenner alkoholrusen

- Matinntak generelt vil forsinke og delvis hindre at all alkohol som inntas blir tilgjengelig for organismen. Poenget er at det er forsinket tømming av innholdet i magesekken til tolvfingertarmen (der alkoholabsorbsjonen skjer) etter inntak av mat, sa overlege ved Folkehelseinstituttet, Jørg Mørland til Side2 i forbindelse med julebordstiden i fjor.

Les hele saken her: Dette spiser du før fylla

Fylleangst?
Vet du egentlig hva som skjer med kroppen når du opplever paranoia, skjelvinger, nedsatt kroppstemperatur, dårlig samvittighet lyst på alkohol, nervøsitet og lysømfintlighet?

Les hvorfor her: Derfor får du fylleangst

Blitt forkjølet?
Hold deg varm, ta Paracet og drikk en kopp varm te. Ikke smitt andre; husk å vaske hendene og holde deg for munnen når du hoster.

For mye sol
Sterk sol og alkohol i mengder er en dårlig kombinasjon. Bruk solkrem, ta solpauser, drikk vann og begrens alkoholinntaket.

LES MER HELSE, TRENING OG VELVÆRE HER

Les også: Krisemøte på HoveNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.