RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holder infomøte for trikkepassasjerer

Passasjerene som var på trikk nummer 17 sist tirsdag trenger fremdeles oppfølging. Tirsdag samler politi, legevakt og Oslotrikken dem til informasjonsmøte.

Ganske nøyaktig en uke etter at en passasjer ble drept og syv skadd, fire alvorlig, vil man samle passasjerene på nytt. Møtet vil finne sted tirsdag klokken 16 på Royal Christiania Hotell. Politiets operative uteledelse, etterforskningsledelsen, ambulansetjenesten og Sosial Vakttjeneste ved legevakten står bak informasjonsmøte sammen med Oslo sporveier.

«Hva skjedde?»
- Vi har fått veldig mange henvendelser fra passasjerene etter hendelsen og mange sitter fremdeles med spørsmål. «Hvor var jeg? Hva skjedde med den ved siden av meg?» kan være ting man lurer på, sier avdelingssjef Berge-Andreas Steinsvåg ved Sosial Vakttjeneste ved Legevakten i Oslo.

Han sier de her vil komme med informasjon som ikke har vært i media og de vil også kunne gi mer detaljerte svar. Pressen får ikke slippe inn på møtet, men arrangørene vil umiddelbart etterpå holde en pressekonferanse.

Tar tid å fordøye
Ifølge Steinsvåg ønsket man ikke å holde et slikt møte før en uke etter hendelsen. Grunnen er at det normalt tar om lag en uke før man er i stand til å få inn all informasjonen fra en traumatisk hendelse.

- Man kan være i en slags sjokkfase de fem-seks første dagene. Når man så gjennomgår hendelsen og får svar på spørsmål kan det øke forståelsen. Man reduserer også opplevelsen av kaos og uforutsigbarhet. Dette er en del av normaliseringen, sier Steinsvåg til TV 2 Nettavisen.

Han understreker at møtet primært vil være for passasjerene, men at man kan ta med seg samboer eller ektemake dersom man ønsker det. Blant annet er vitner som stod like utenfor trikken da den 40 år gamle mannen av somalisk opphav gikk til angrep på passassasjerene med kniv alt invitert på møtet.

Mange henvendelser
Samme kveld som knivdrapet ved Bislett fikk Sosial Vakttjeneste inn over 100 telefoner fra pårørende. Passasjerene fikk samme kveld tilbud om krisehjelp ved Legevakten. Den siste uken har det i tillegg vært en jevn strøm med henvendelser.

- Mange har hatt behov for å gjennomgå episoden sammen med oss. Noen har også hatt behov for å utarbeide traumer eller vanskelige livssituasjon, sier Steinsvåg til TV 2 Nettavisen.

Lørdag ble det arrangerte et eget møte for vennene til den drepte Terje Mjåland (23) i døvemiljøet i Oslo. Her var døveprest og leder for Voldsavsnittet, politioverbetjent Finn Abrahamsen, til stede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere