Gå til sidens hovedinnhold

Holder liv i nattogene

Nattogene får trolig fortsatt trafikkere skinnegangen også neste år etter at samferdselsminister Torild Skogsholm (V) signaliserer øremerkede midler til togdriften.

Samferdselsminister Skogsholm har signalisert at det vil bli øremerket penger til nattogene over statsbudsjettet, melder NTB.

Nøyaktig hvor mange penger NSB vil få over statsbudsjettet for å drive nattogene videre, vil ikke Samferdselsdepartementet ut med.

-Det eneste jeg kan si er at det er lite sannsynlig at det ikke vil bli kjørt nattog i Norge etter årsskiftet, sier politisk rådgiver for Venstre i Samferdselsdepartementet, Alfred Bjørlo, til Nationen. Han legger til at samferdselsministeren ser det som svært lite ønskelig at det ikke skal være et tilbud om nattog i Norge i tiden framover.

Det var i begynnelsen av juni at styret i NSB varslet at selskapet trengte 100 millioner kroner for å opprettholde driften av nattogene mellom Oslo og Bergen, Stavanger og Trondheim. Uten disse pengene vil nattogene bli lagt ned ved årsskiftet.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto