RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holder pressekonferanse

Sist oppdatert:
Victor Norman har innkalt til pressekonferanse, men han har ikke tenkt å gå av, ifølge informasjonssjef Lisa Bang.

Pressekonferansen begynte i Regjeringskvartalen i Oslo klokken 11.15, midt under det ukentlige statsråd.

Temaet er kritikken mot Norman, men pressekonferansen vil ikke dreie seg om arbeids- og administrasjonsministerens avgang.

- Han går ikke av, sa informasjonssjef Lisa Bang i Arbeids- og administrasjonsdepartementet til TV 2 Nettavisen på forhånd. Norman selv åpnet med å si at han ikke vil slutte i jobben.

Pressekonferansen ble først varslet klokken 11. Norman skulle ifølge departementets kalender ikke være tilstede på Slottet. Invitasjonen utløste raskt en rykteflom om Victor Normans mulige avgang. Norman hadde etter dette kontakt med Bang for å poengtere at han ikke ville gå av. Pressekonferansen ble også utsatt et kvarter for at Norman skulle være tilstede på under statsråd på Slottet.

Svært dårlig skjønn
Victor Norman har vært under hardt press i det siste.

Senest torsdag ble Normans brudd på representasjonsreglene diskutert i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Komiteens leder Ågot Valle sa blant annet at Norman hadde utøvd svært dårlig skjønn.

Statsminister Kjell Magne Bondevik har overfor komiteen innrømmet at representasjonsreglene er uklare. Kontroll- og konstitusjonskomiteen etterlyser også en utredning av reglene rundt avtalen som Norman selv skrev under på om valg av flyselskap for statsansatte. TV 2 Nyhetene har tidligere avslørt at Norman har brutt sin egen instruks om å fly med Norwegian i stedet for SAS.

Taus om tema
Bang vil ikke gå inn på eksakt hva pressekonferansen vil dreie seg om, men kan si følgende:

- Temaet vil være de sakene som har vært de siste dager, sier Bang.

- Har pressekonferansen vært planlagt i lang tid?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier hun.

Lovte å betale
Det var VG som i begynnelsen av november avslørte av Victor Norman har brukt langt mer på representasjon enn sine statsrådskolleger. Det kom også fram at statsråden hadde krevd et piano til sin leilighet i Oslo.

På en pressekonferanse 5. november la han fram et detaljert regnskap over hva de 560.000 kronene han har brukt til representasjon de to siste årene faktisk har gått til. Ifølge Normans tall har han brukt 13.000 kroner for mye. Det lovte han å betale tilbake av egen lomme. Pianoet sa han også at han ville levere tilbake.

- Jeg vil beklage at jeg har gått over Statens satser. Det er en selvfølge at jeg skal betale dette, sa Victor Norman den gang.

  • Følg ekstrasending på TV 2 klokken 11.15.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere