RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holes ordfører sykemeldt etter trusler

TUNGE OPPGAVER: Holes ordfører, Per Berger, intervjues på Sundvollen 23. juli 2011. I tillegg til krisehåndteringen i tida like etter 22. juli, har ordføreren frontet ulike Utøya-prosesser i årene etter.
TUNGE OPPGAVER: Holes ordfører, Per Berger, intervjues på Sundvollen 23. juli 2011. I tillegg til krisehåndteringen i tida like etter 22. juli, har ordføreren frontet ulike Utøya-prosesser i årene etter. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)
Sliten etter tre år med Utøya-prosesser. Utsatt for personangrep på åpne og lukkede fora på nettet.

HØNEFOSS (Ringrikes Blad) Trusler mot ordfører Per R. Berger, hans familie og venner ble i sommer på toppen av tre år med sterke fronter i kjølvannet av Utøya-tragedien gjør at Hole-ordføreren nå setter foten ned.

Les saken i ringblad.no

Etter tre år med sterke fronter i kjølvannet av Utøya-tragedien er han nå sykemeldt, melder Hole kommune i en pressemelding.

I pressemeldingen står det:

"Ordføreren er sliten etter i over tre år å ha måttet fronte ulike oppgaver under og etter hendelsen på Utøya, prosesser i forbindelse med gjenoppbyggingen, plassering og utforming av minnesteder m.m.

I forbindelse med disse prosessene har ordføreren blitt utsatt for personangrep i lukkede og åpne sosiale medier.

Grensen ble imidlertid overtrådt nå i sommerferien, hvor det ble fremsatt direkte trusler mot ordføreren, hans familie og venner. Denne saken ble det ryddet opp i ved kyndig hjelp av politiet.

Ordføreren har derfor måttet ta en pause for å få ryddet opp i egen tankeverden, slik at han kan være best mulig rustet for å håndtere framtidige utfordringer kommunen står overfor.

I løpet av neste år blir det avklart traseer for både veg og jernbane gjennom Holebygda. Kommunene skal vurdere landets framtidige kommunestruktur, og midt oppe i det hele skal det om ett år være nytt kommune- og fylkestingsvalg."

Kommunen skriver at ordføreren ønsker ro i sykeperioden.

Varaordfører Sjur Tandberg (H) vil fungere som ordfører i Bergers sykefravær.

- Det er ganske tøft

Berger har også tidligere gitt uttrykk for at de mange stridighetene både om gjenoppbyggingen av Utøya, minnesmerket på Sørbråten og minnesteinen på Lien har tært på kreftene.

Så sent som i juli innrømmet han overfor Ringblad.no at han var sliten av de mange henvendelsene gjennom tre år.

- Det er ganske tøft. Mitt ønske er nå at vi får avsluttet dette på en verdig måte, sa Berger da.

Den gang handlet det konkret om gjenoppbyggingen av Utøya.

Se flere saker i ringblad.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere