RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Homoadopsjon kan vedtas i høst

Ap-leder Jens Stoltenberg sier partiet vil jobbe aktivt for at homofile skal få adoptere. Det betyr at Stortinget kan vedta homoadopsjon allerede i høst.

Arbeiderpartiet følger dermed etter SV, Senterpartiet og Venstre, skriver Dagsavisen. Også flere representanter i Høyre vil stemme for, og dermed er det flertall på Stortinget for at homofile skal få rett til å adoptere.

- Det er en stor andel av representantene i Høyres stortingsgruppe som støtter at homofile skal få adoptere, sier stortingsrepresentant André Dahl til Dagsavisen.

Trenger støtte fra Høyre
Minst fem stortingsrepresentanter fra Høyre må stemme for, hvis det skal bli flertall for et forslag om å gi homofile rett til å adoptere.

Overfor Dagsavisen bekrefter André Dahl, Sonja Sjøli, Heidi Larssen, Bent Høie og Silja Ekeland Bjørkly at de er blant Høyre-representantene som vil gi sin klare støtte til homoadopsjon.

- Har ikke snudd
Dermed kan Norge bli det andre landet som godkjenner homoadopsjon, etter at svenske homofile har fått adoptere siden februar i fjor.

Stoltenberg avviser at han har snudd i saken.

- Den må være basert på en misforståelse, sier Stoltenberg som viser til partiprogrammet.

- Det er ikke seksuell legning som skal avgjøre om noen er skikket til å adoptere og jeg vil jobbe for et flertall for alt som står i partiprogrammet, sier Ap-lederen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere