*Nettavisen* Nyheter.

Homofile til utlandet for å omvendes

Foto: (Illustrasjonsbilde/AFP/Scanpix)

Koranlesning og tvangsekteskap skal gjøre homofile til heterofile.

18.11.07 12:56

Ideelle organisasjoner mener homofile innvandrere blir utsatt for livsfare når de sendes til foreldrenes hjemland. Der skal de «bli heterofile» gjennom koranlesning og tvangsekteskap, skriver Dagsavisen .

Det er svært få åpent homofile muslimer i Norge. Flere ideelle organisasjoner melder nå at foreldrene i visse tilfeller forsøker å omvende barna sine, hvis de forteller at de er homofile.

Les også: - En homo er en «kvinne light»

Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (Seif) har så langt i år blitt kontaktet om fem tilfeller der gutter sendes til foreldrenes hjemland for «reorientering» og tvangsekteskap.

- Vi er helt fortvilet og utrolig redd for ham, sier organisasjonsleder Gerd Fleischer i Seif om en av guttene.

Han skal være i slutten av tenårene, og ble for tre uker siden sendt til Midtøsten. Der har foreldrene, ifølge Fleischer, tatt fra ham passet og plassert han hos en imam for å lese Koranen.

- Han prøvde å forklare foreldrene at han ikke var syk, men homofil, sier Fleischer til Dagsavisen.

Foreldrene skal til gjengjeld ha gitt uttrykk for at alt vil bli «bra» når de får giftet ham bort og barn kommer inn i bildet.

Røde Kors samarbeider med Utenriksdepartementet for å hente hjem en mann i midten av 20-årene, etter at han ba om hjelp for å få komme hjem til Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.