*Nettavisen* Nyheter.

Homse-TV gjør oss tolerante

Landsforeningen for Lesbisk og Homofil Frigjøring mener Homsepatruljen gjør mer for å bryte ned fordommer enn seriøse kampanjer.

08.11.04 09:16

Klikk på bildet for å forstørre.

Rundt 200.000 barn mellom 5 og 15 år som i høst har sett Homsepatruljen på TV.

- Guttene i patruljen gjør en kjempejobb med å synliggjøre og ufarliggjøre homofile. Det høres pompøst ut, men jeg tror de er med på å redde liv. De fremstår kanskje som eksentriske, men for en eksentrisk 16-åring på bygda som akkurat har oppdaget at han er homo og redd, betyr Homsepatruljen et håp, sier Jon Reidar Øyan, leder for LLH til Aftenposten.

Han synes det er fint hvis et underholdningsprogram også kan åpne for å diskutere vanskelige temaer.

Enga tok bølgen
- De yngste sier «å, du er han homoen på TV. . !». Det er de som har lært ordet homo, og som vet at homo betyr at to gutter er kjærester. Barna fniser gjerne og synes jeg og de andre i patruljen er noen tullete jålebukker. Fjortisene sier vi er coole, at de liker klærne våre, hårproduktene og tipsene. Det fineste jeg har opplevd var da jeg havnet på en Vålerenga-pub, og tenkte: hva skjer? Så tok alle bølgen, sier John Ødegård Jensen (30) er en av guttene i patruljen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Homsepatruljen er veldig bra for unge hvis de samtidig får vite at bildet av homofile er mer nyansert enn det som kommer frem på TV. Det er viktig at unge homofile i Norge har noen homofile og lesbiske forbilder, sier sosiolog Camilla Jordheim Larsen ved Universitetet i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.