RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Hoppet ut av brennende båt

Sist oppdatert:
I går klamret han seg for livet til den brennende sjarken ved Stadhavet. I dag er 73 år gamle Åsmund Nybakk mer opptatt av den gode pleien han får på det lokale sykehuset.

NORDFJORD (TV 2): Det var ved 16-tiden i går at den 73-år gamle fiskeren la ut for å sette garn utenfor værharde Kråkenes fyr.

- Jeg skulle fange julefisken, og var nesten kommet fram og skulle til å sette garn da det plutselig skjedde. Brannen startet i maskinrommet, forteller Nybakk til TV 2 fra sengen på Nordfjord sjukehus.

Brannen i den 27 fot store plastsjarken vokste raskt, og på minutter var båten overtent.

- Det tok fyr i kjeledressen, og da skjønte jeg at jeg måtte på havet, sier fiskeren.

Hang etter båten
Han holdt seg fast i ripa på båten på den siden vinden kom fra. Dermed unngikk han den verste røyken. Men varmen fra brannen svidde knokene hans og isvannet trakk inn i klærne.

- Det varte ikke lenge før aluminiumsmasten begynte å smelte og raste ned i biter, forteller 73-åringen.

Inne på land ble brannen oppdaget. Det skjedde samtidig med at toppene i Redningsselskapet kjeftet på hverandre inne i Oslo, sjefen selv forlot skuta. Men mannskapet på redningsbåten 1Simrad Ferder» i Måløy brydde seg lite om det. For dem er det folket på kysten som teller.

- Vi frivillige prøver bare å gjøre den jobben vi skal, så får de bare kriges inne i Oslo, sier skipper Thomas Hjelle på «Simrad Ferder» til TV 2.

- Varm i skjorta
Han fikk fart på redningsbåten og fikk med mannskap fra brannvesenet og satte kursen ut mot den brennende båten. Da de nådde fram hadde fiskeren hengt med beina i vannet i over en halv time.

- Så ropte han på meg, han brannmesteren i Måløy. Det var flaks, forteller fiskeren.

De fant Nybakk i flammehavet og fikk brakt ham til sykehus. En stygg hoste og noen brannsår på knokene etter varmen er eneste spor etter dramatikken. Den erfarne fiskeren har vært i hardt vær før og har allerede fått tilbake varmen i beina.

- Det er jo så mange damer her på sykehuset at jeg blir helt varm i skjorta, ler Nybakk og smiler til pleierne.

Om han skal ut og fiske igjen vet han ikke.

- Nå skal jeg feire jul. Presangen har jeg jo alt fått, humrer den tøffe 73-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere